Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Kulturne novice (2721 bralcev)
Sreda, 3. 12. 2008
RKHV vajenci...otvoritev razstave avtorja DK v Mestni galeriji...
...premiera predstave Prevzetnost in pristranost v Šentjakobskem gledališču...
...dan odprtih vrat kulturnih zavodov na Prešernov rojstni dan...
V mestni galeriji bo do 7. decembra na ogled fotografska razstava z naslovom Prehajanja k modernim skrbem ustvarjalca, ki se podpisuje z DK. Gre za retrospektivo značaja, hkrati pa odpira pogled tudi v novo, javnosti še neznano produkcijo avtorja. Več o razstavi nam bo povedal DK.


V Šentjakobskem gledališču bodo predstavili premiero predstave Prevzetnost in pristranost. Gre za adaptacijo istoimenskega romana Jane Austin. Dramatizacija Jona Jorryja in režija Zvoneta Šedlbauerja naj bi gledalca preselila v Anglijo na prelomu 18. in 19. stoletja, hkrati pa je zasnovana tako, da zgodba skozi lahkotnost in ironijo kaže svojo univerzalnost ljubezenskih usod. Več o predstavi bo povedala glavna igralka Ana Lavrinc.


Pred 208. leti se je rodil naš France. Kulturni praznik sicer praznujemo na dan njegove smrti, torej 8. februarja, 3. decembra pa smo že od leta 2000 vajeni dneva odprtih vrat v mnogih hramih slovenske kulture. Tako so tudi letos vrata številnih galerij, muzejev, gledališč, koncertnih dvoran, glasbenih, mladinskih in drugih centrov za obiskovalce odprta brezplačno. Narodna galerija, Umetnostna galerija Maribor, Pokrajinski muzej Murska Sobota, Koroška osrednja knjižnica Franca Sušnika, Belokranjski muzej, Pokrajinski arhiv v Novi Gorici, Knjižnica Brežice je le nekaj zavodov, ki ob tem dnevu nudijo posebne brezplačne programe. Vseh prireditev skupaj je okrog 220. Navalimo, in hvala, France.


Pripravil MatjažKomentarji
komentiraj >>