Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Novice iz kataloga Plakatna afera in nove Tribune (4440 bralcev)
Torek, 2. 6. 2009
RKHV vajenci
Predstavitev kataloga Plakatna afera v Muzeju novejše zgodovine Slovenije...

Javna tribuna o obuditvi študentske revije Tribuna v Centru Evropa...
V Centru Evropa bo ob sedmi večerni uri potekala javna tribuna o oživitvi Študnetska tribune, ki jo bi rad ŠOU ponovno izdajal, na katero so vabljeni tudi nekateri nekdanji ustvarjalci tega mesečnika Igor Brlek, Mitja Čander, Niko Grafenauer, Spomenka Hribar, Marko Kerševan, Boris Paš in Vajgl. Govorili smo s predsednikom ŠOU Ljubljana Jernejem Štrommajerjem, ki smo ga za začetek povprašali, kako vidi morebitno ponovno delovanje Študentske tribune danes, ko so časi drugačni od kritičnega delovanja mesečnika nekdaj.

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije so ob 11. uri predstavili katalog »Plakatna afera 1987«. Katalog dve leti po istoimenski razstavi, ki je obeležila obletnico afere, kontroverzni dogodek umešča v širši kontekst. Poleg političnega prevrata, ki je sledil objavi predelave slike Richarda Kleina z naci-fašističnimi motivi, pojasnjuje idejno in umetniško ozadje studia Novi Kolektivizem, ki je izdelal plakat. O aferi smo se pogovarjali z Jožefom Školjčem, takrat članom komisije, ki je sporni plakat izbrala kot zmagovalno rešitev za dan mladosti 1987.

Novice je pripravil Martin


Komentarji
komentiraj >>