Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Utrujene kulturne novice (2090 bralcev)
Torek, 3. 11. 2009
RKHV vajenci...V Kinu Šiška videodela...

... V CD-ju Črni Kos..

...razstava Dušana Tršarja v Galeriji CD...


Za ljubitelje performansa, videoarta, še raje pa kombinacije obojega, bo ob 20. uri v Kinu Šiška odprtje razstave video del Video in Progress III/Performans za video. Iz selekcije 46-ih, v Sloveniji pretežno neznanih mladih avtorjev, ki so soočali performans in vizualne medije, bo danes na ogled sedem del v tematskem sklopu Exhibitionist Body.

Medtem bodo ob isti uri v Cankarjevem domu, v dvorani Duše Počkaj premierno uprizorili provokativno dramo Davida Harrowerja Črni kos. O politično-etičnih dilemah, ki jih odpira besedilo, ter o motivaciji za njegovo uprizoritev, nam je povedal režiser predstave Rene Maurin:Samo uro prej pa se lahko v Galeriji iste hiše udeležite otvoritve retrospektivne razstave del slovenskega akademskega kiparja Dušana Tršarja, ki je selekcijo 60 kiparskih del in 25 risb iz lastnega obsežnega opusa ob pomoči Jureta Mikuža pravzaprav opravil kar sam. Zaradi obilice dela pri postavitvi lastne razstave seveda lahko razumemo avtorjevo utrujenost:Pripravili Katja Čičigoj in Pia Brezavšček


Komentarji
komentiraj >>