Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Da, Buda. (2853 bralcev)
Petek, 8. 1. 2010
Juliette




Zimska zmrzlina belina nas s svojo pravljično kičasto romantiko ni prepričala. Poželeli smo si nekaj drugačnega, kar spominja na toplo eksotiko. Potic in krompirja prepolni želodci niso protestirali in odločitev je padla. Tisti dan smo rekli da Budi in se odpravili v Dabudo. Azijska restavracija, kjer naj bi okus hrane »sličil« na tajsko deželo.

Skrbno premišljena lokacija ponuja možnost hitrega dostopa po kakšni naporni vladni seji v parlamentu. Budin prehrambeni tempelj je v nekdanjih prostorih DZS-ja nasproti Maximarketa. Lahko bi rekli v centru centra. To še ni vse, v omenjene prostore lahko dostopate s sprednje in zadnje strani. Žal s tem ni olajšana situacija v času največjega navala. Vsega vajeni študentje tudi tu stoje čakajo na svoj prostor pod soncem Bude. Do tega vas popeljejo prijazni natakarji, s tem pa ste rešeni besnih pogledov lačnih oči, ki prestreljujejo vašo sladico in čakajo, da se spokate. Anonimni viri so nam zagotovili, da pride čakanje v poštev le v naj naj naj vročih urah.

Postrežba si v svoji hitrosti na sekundo zasluži veliko zvezdic. Poleg nekaj stalnih menijev so na voljo še dnevni. Tokrat smo se ponovno poglabljali v vegetabilni del ponudbe. Začenši z »zmiksano« špinačno juho, ki je bila odličen spomin na otroške juhice iz stekleničke. V kolikor niste odraščali na Tajskem, to seveda pomeni nič kaj eksotična. Kar pa spet ne pomeni slaba.

Ob solati iz samopostrežnega bara, ki v praksi pomeni eksotično zeleno solato, zelje, paradižnik ali korenček, smo nadaljevali. Okusili smo dva menija, jajčni rezanci z zelenjavo ter stekleni rezanci z zelenjavo. Skeptično smo pomislili, da se menija razlikujeta le v stopnji steklenosti rezancev, vendar ne. Naš sojedec je strokovno ocenil, da so stekleni rezanci večji »poc«. Gre za precej zajeten obrok, ki pomeni točno to. Poljubni rezanci z zelenjavo. Jed dobi srednje število zvezdic, odbijejo se ji predvsem zavoljo nezačinjenosti. Ob omembi azijske hrane človek pričakuje dozo »currya«, ki odpre sinuse do amena. »Šparanje« na začimbah nas je malček užalostilo, potolažil nas je turški ledeni čaj, ki s svojim svežim okusom obljublja poletje.

Sladica nas je pustila precej hladne. Vaniljeva krema z biskvitom. Baje. Saj smo našli le mikro tanko sled biskvitka, ki bi bil za neljubitelje vanilje pirova zmaga.

Suma sumarum lahko rečemo, da je Dabuda simpatična prehrambena odločitev brez dramatičnih presežkov. S skoraj 4 evri za bon verjetno ne bo najbolj pogosta izbira, bo pa popestritev pica-pomfri-sendvič menijev.

Pod budnim Budinim očesom obedovala Julija Somrak.


Sponzor rubrike je:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Komentarji
komentiraj >>