Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Evrolončnica: Avstrija - juha s fritati (2327 bralcev)
Petek, 30. 4. 2010
Peter



Juha s fritati
Tokrat boste slišali, kako se pripravi klasično dunajsko kosilo. V prvem delu, vam bomo pripravili govejo juho s fritati, naslednji teden pa vas čaka takoimenovani Tafelspitz, jed, ki ne sme manjkati na nobenem jedilniku pristne dunajske gostilne.
Juha s fritati je zelo razširjena po vsem avstrijskem prostoru in tudi Slovenci jo radi jemo. Najbolje pa se prileže, če žeznjo potrosimo na sveže nasekljan drobnjak ali peteršilj. Poleg mesa se za juho po navadi kuhajo tudi kosti, ki poskrbijo za to, da se razvije tipičen okus klasične goveje juhe. Če vam je všeč bolj krepak okus, potem lahko juho tudi začinite s sojino omako, ki dodatno poskrbi za temno barvo.

 



Komentarji
komentiraj >>