Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
vii. nočnja: Suchy absurdzizdem (3616 bralcev)
Petek, 13. 8. 2010
NočnjeTokrat: o ljubljanskih pijančkih, o štadionu, o ljubljanskih kofetaricah, o zapečnjakih in filistrih, o stanovanjski situaciji, oh, oh, o Ljubljančankah, o usodepolni radirki, o pomenkih na trgu (mogoče tudi o krematoriju) - jasno - vse to kot je imelo biti na začetku XX. stoletja, tako kot pričajo vrstice prvega budističnega misijonarja na Slovenskem - Josipa Suchega; kot pa tudi že bivate vajeni: noč okopamo v zvočni mlakuži. Simpl.

[Sedaj v celoti za vaša polna ušesa.]

Že sedma Nočnja. Kurac.


Josip Suchy se je začenši z 1910. iz osebnega nagnjenja poglabljal v budizem pri budističnih menihihi na Cejlonu, 1921. pa izdal knjižico Uvod v budizem z zgoščenim zgodovinskim uvodom, orisom Budovega življenja in nauka ter s transkripcijo sanskrta, s katerim se kot poliglot ni ukvarjal, in z budističnimi termini v paliju. Prevedel je tudi 10 džatak, zgodb o prejšnjih Budovih življenjih (Staroindijske basni, bajke in pravljice (Jataka), 1921). Po večini pa je opazoval domačo grudo in jo distancirano kolumniral po takratnih ljubljanskih časopisih tipa Slovenec, Jutro, Jugoslavija, etc. Ostro? - Ne, iskreno.


Nočnja v svoji eksperimentalni celoti.- 1 -- 2 -- 3 -- 4 -- 5 -- 6 -+ 7 + 

Sestavljanka Igorja Ruralija: Večna baklja sodelovanja

(logotipi na beli podlagi, 2010).POSLEDICA BOJKOTA ALI KAŠA JE PREKIPELA.

SOLNCE SE JE NAPOSLED VENDAR BIL JE ŽE ČAS PRERINILO SKOZI TRDOVRATNO LJUBLJANSKO MEGLÒ, KOT SE PRERINE NOVOROJENČEK IZ VULVE MATERE NOSOROGINJE. AZURNO MODRO NEBO JE SEDAJ VISELO NAD NAMI. OBLAČKI LJUBLJANSKEGA PRAHU SO DEMOLIRALI MED NEBOM IN ZEMLJÓ. DEMOLIRALI MED ZEMLJÓ IN NEBOM.

LEP DAN SE JE OBETAL IN PO ULICAH JE LETALO LETELO IN ŠETALO ŠETELO, KER JE IMELO OPRAVKOV ALI NE, DRUGI PA SO SKRBELI ZA DOBROBIT SVOJIH LAČNIH ŽELODCEV. ODBILA JE NAMREČ RAVNOKAR ENAJSTA DOPOLDANSKA, ODBILO JE TUDI MURI, KO SO SE LJUBLJANSKI NARKOMANI ODPRAVILI V SVOJE ZATOHLE SOBANE IN JE MESTNA GOSPODA HITRO STOPILA V SVOJE TABERNE JEST.

OTROCI, KI SO SE VRAČALI IZ ŠOLE, SO NAJPRVI ZAPAZILI NERED NA VIŠINI, KI JE ŠE PRED POL URE DELILA MEGLÒ OD NEBESNIH PERES. TO JE BILA ONA HORICONTALNA ČRTA, KI JE OSNOVANA NAD DIMNIKI NAŠIH BURŽUJSKIH, ŠKOFOVSKIH, PAPEŠKIH, JANKOVIČEVSKIH IN MITNIČARSKIH KASARN, REKTE HIŠ. TAM NEKJE S SEVERO-SEVEROISTOKA SE JE NAD STREHAMI POJAVIL NENAVADNO ČRN, GOST DIM, KI JE NEHOTE ZBUDIL POZORNOST KRIČEČE MLADINE, IN TO TEM BOLJ, KER SO SEDAJ PRASKNILE ISKRE V ČRNI ZAMOT DIMA. JE MOREBITI BIL TO NOVI STADION NA STOŽICAH?

ZAVEC, O ZAVEC, KJE SO ZDAJ TVOJE ARENE, ZAVEC ZAVEC! [ZAPETI PO MELODIJI PROLETERA]

VEDNO VEČ ISKER SE JE POJAVLJALO, KI SO LIKI UMETNIŠKI RAKETNIŠKI OGENJ LETELE SEDAJ NAVZGOR, SEDAJ NAOKROG TER LEBDELE SLEDNJIČ NA ČRNO TAJINSTVENO PREPROGO DIMA. OTROK SE JE POLASTIL NEKAK OMAMLJIV PSIHOPATIČEN POČUT; ZIJALI SO NA STEŽAJ ODPRTIH UST V SMERI ISKREČIH SE UTRINKOV. BILO JE RES. STOŽICE SO PADALE V PRAH. NEKDO JE REKEL: »ET VOX FAUCIBUS HAESIT.« NEKDO JE REKEL: »JOJ.«

KO SO HUDOMUŠNI IZNAJDBITELJI VNETJA SAJ PRIŠLI NA LICE IN OBRAZ MESTA, SE JE NEDOLŽNA POVZROČITELJICA NJIHOVE RADOVEDNOSTI V VSEJ SVOJI RAVNODUŠNOSTI RAVNOMA MASTILA Z NA DEBELO ZABELJENO KAŠO, KI JO JE ROSILA Z ZNOJEM SVOJEGA OBLIČJA. BILA JE KUHARICA, KI BI BILA MORALA DELOVATI V NOVEM OBJEKTU. PO SKUHANJU KAŠE SE JE OSLOBODIL TUDI ZLI ČRT IN ZAVREŠČAL SKOZI DIMENIK, DA SO SAJE OTRPNILE IN UGASNILE.

MORALA: LE KRAVA NAJ MORALA SODI NAJ KOPITAR!

IN TI, ZLOČESTA LPZ, KPJ, SKOJ, MOL, KAKO BOLGO DOŠ ŠE DOPUSTILA, DA MORAJO NAŠE BRHKE GOSPODINJE SAME KUHATI KAŠO?


LJUBLJANČANKE

Ženska se spozna takrat šele, kadar se godi njeni želji ne. Toda sami škimo se varuje tega spoznanja ganz nadskrbno, ker se boji, da bi privoljenka ga morda odslovila. Čim bi se nadvizal ji vročiti prepristojni tribut - vendar pa mož nebroj smotri ženske kot najslajše bonbonjeričice. Life is like a box of chocholate. You never know what you gonna get. Gump. Forrest Gump. Reveži ne pomislé, da si je že premarsinekateri nakrhal svoje okeljčke na najneznatnejši pralini.

Ljubljančanka se mora razmotrivati s povsem drugega holma. Ona je - pasma zase. To je temeljni kamen neobstoja sufražetk in emancipirank ter pisk pornografskih pesnitev. Oda na kraljice, reaggae na kralja. Torej ženskih osamosvojiteljic ... Ljubljančanka se razločuje od drugih žensk po svetu. Poglejmo na tuje. Za nas poročevalec Jurij Gujinčič:

"Jaz sem imel v otroštvu astmo, bronhitis, skoraj pljučnico, skoraj skorbut skelenje. Sicer Ljubljančanka nima moralno jetičnega ognja Španjolk in Italijank, niti orjaštva Severjanke, brezskrbnost Nemke ali odličnost Britanke. Ona je enostavno - Ljubljančanka. Več tudi noče biti. Zelo se diči s tem ljubljančanstvom kakor tudi z Ljubljano kot tako. Le malokdaj čuti potrebo preiti preko tega modelčka iz česar izvira staljinistično zanimivo statistično dejstvo, da izmed vsega ženstva Ljubljančanka najbolj vandra. Iz babičine knjige receptov nečesto potegne nabor pripomočkov - v tozadevno svrho nečedno. Fanatično je naklonjena zaselku ob Ljubljanici, bobrišču in postgradišču in strašna je togota, če ji ga kdo nepovšečno kritizira."

Ljubljančanka je, kar potrjuje izkustvo, površna, v splošnem le povprečno izobražena. Gotovo pa je, da če se posveti višji preobrazbi, v njej uspešno napreduje. Hvalijo namreč na njej hitro doumljivost, prirojeni um, odrezavost, gotovost v pogoditvi sodbe in zdravo prirojeno logičnost.

Prejkoslej, seveda, je še vedno prva in poglavitna briga analiziranega objekta premožitev, gospoudinjanje in razbodrilo. Svojo eventualno neukost zna kaj spretno zamotati s kaprico. S svojim dobrim srcem, svojim šarmom, načinom hoje, sedenja in govorjenja ter si vsepovsod dokapitalizira simpatije simpatizerske združbe. Ljubljančanka se v splošnem oblači enostavno, bolj prosto kakor -- ženstvo drugod. Toda to, kar zna storiti iz enega traka, nabora ali šala, kako zna pograbiti krilo in dvigniti nožico - to je poezija.

Ljubljančanki je več ležeče na ljubezni sém zvestobi. Hoče, da jo mož ljubi radi nje same in je gotovo manj preudarna in manj zahteva kakor njene sovrstnice drugod, kakor druge rase. Ne pečá se z osvetoželjnostjo. Če jo življenje ali ljubezen razočarata, -- zamre. Nikdar pa se ne bo osvetila krivcu svoje nesreče, če ga je v resnici ljubila.

Pravcate pristne Ljubljančanke ne pozabiš nezgrda. In ne bo se ti dopadla nobena druga.


MODERNO

* * * * *

-1. prizor-

Gospa Grumova po najnovejšem modnem listi prelistavati; njej nasproti zdravnik domači v naslanjači ritosnici vlači. Enajsta ura dopoldne.

D: Razumeti milostljiva! Toda vsaj bolezen to pot namigniti katero želeti diagnosticirati.

GaG: Bolezen! Bolezen! ... Ne jeziti me z vprašanji taki. Izumiti izmisliti kar hteti za božjo voljo izginiti od tod - o glava neznosno biti oh moja glava.

D: Vsaj približno mi naznačiti - izbrati izbor - vranica ali jetra vrat ali ledvice ali nevrozo bezgalke slizotok - internet odvisnost, recimo? - živčna slabost črevesnična bolest hipohondrija krči prsne bolečine anemija ali kar izvolite najlepšo izbiro imeti - mnenje moje Rogaško Slatino Dolenjske toplice bolezen, bolečine, Dobrno, Atomske toplice, zdravo jedro, Krapina, Krapinski čelovek, Crikvenica, Rab paluba itd. prosim odločiti se.

GaG [premišljajoč]: Za bolezen katero Rogaška slatina primerna?

D: Za nevrozo moderno.

GaG: Kaj, oh, pustiti to - za kaj Dobrna dobra?

D: Čreva.

GaG: Grda reč. Grdna. Pa dobro. Dobrno.

D: O, da. Dobra proti ženskim boleznim, hkratoma vobče bolečine lečiti.

GaG: Dobro vzeti Dobrno. Nasploh.

D: Bien, bien - čreva. Vzeti čreva.

G: Dobro. Z možem mojim pogovor govoriti - čreva dobro - vam jaz dolžnica biti.

D: Na uslugo noč in dan, vam najlepša vseh žensk, roža roza čreva ne nevroza čreva.


* * * * *

-2. prizor-

Hišnega gospodarja pisarna. Gospod Grum po sobi gori doli, na zobovje držeč debela havana-cigari. Ob strani njegovi gospod doktor.

D [resni izraz]: Takojci, gospod Grum še pred začetkom pomladi hoteti predlog staviti - toda vaša soproga prositi - opustiti to iščoč leka svoji bolezni, samo da v vaši bližini nasploh ostati. Sedaj narek dolžnosti: moja vest moj sloves, čreva, ne nevroza, predvsem pa skrb za dobrobit vaša hiša za življenje angelu podobne!

GoG [vpade]: Pa za vraga moja žena ne manko ničesar - ona zdrava bolj no mi vsi.

D [svečano]: Oko zdravnikovo videti, več videti ... kurje oko ne roza nevroza!

GoG [za sebe]: Vrag vzeti denarce [po odmoru nejevolja] Kaj manko moja žena torej vobče?

D [zaupno]: Takto počujte: prošla zima že bati začetek neka ftisiopneumija, dokler k vsi sreči na lahko. Toda v svojih posledicah trdi vrat črevesnovnetnost naleteti.

GoG [porogljivo]: Hvala tolažbi s črevesom, hmpf. [kratko] Kam tedaj moja žena iti? Kam?

D [veselo]: Hteti, kakor rečeno, najdba izkopanine, tu izboljšanje jaz nasvetovati Dobrna - moja dolžnost moja vest ... Dobrna.

GoG: Že dobro dobro Dobrno. O tem drugikrat Dobrna tedaj [roke sklepajoč] Stati najmanj 2000 dinarjev in če igrati ona - zopet dvojno liki lansko leto: iz Crikvenice brzojavka povedati; denar. Pri kartah večna smola, jantar. Za 3000 dinarjev zadolžitev bogve resnica ali.

D: Gotovo, gotovo.

GoG: Strah drugače predpreteklik. Kaj tam iskanje njen bratranec Poldi?!

D: Ona sovraštvo gospod kapetan - sama priznati - kakšna neprijetnost nastati, ko mladi mož obisk storiti, toda socialno omrežje nasploh ... mreženje.

GoG [srdito]: Oh, kaj vaše védenje! Ženstvo gospod doktor Živago! Najprvo ženitev, potem govor. [odmor. Z roko preko čela glajenje.] Moja uboga bolna ženička. Pomirjenje sporočiti, odpremiti njeni kovčegi kadar se ji poljubiti nasploh.

D [poklonivši se]: Hiteti.

GoG: Ah, storitev tako lep dan ...

* * * * *

-Tretji prizor-


Soba kakor prvo dejanje gospa Grumova zamotavati zlata ura verižica v etui ter nastopni listek pišoča:

Dragi doktor zahvaljujoč se vam za vaša plemenita nesebična požrtvovalnost. Obenem prošnja - blagovoliti sprejeti priložena malenkost borno priznanje - moja večna hvaležnost. Ako prihoditi k Severjevi prositi vprašanje Nada če in kdaj prihod za menoj in ako brat njen dobiti dopust.

Najsrčnejši pozdravi, vaša zvesta prijateljica Francka.

[(zvonec sobarica vstop)]

Minka: Milostljiva želeti?

GaG: Nošnja to takoj gospod doktor Požrtvalnik.

[(Minka odhodi)]

* * * * *
Četrti prizor


Kavarna. Igra pri več mize spredaj sedeti gospod Grum in Čuk. Čas dvanajsta ura ponočnja.

GoG [mešajoč kvarte]: Kaj misel kam iti letos moja žena? Pomisliti: v Dobrno!

Č [igrajoč kvarte]: Srce ležati tedaj v Dobrno - kaj manjkati dušica mehka?

G: Kaj jaz vedeti - zdravnik praviti imeti črevesno vnetje.

Č: Kaj opaziti kaj znaki tote bolezni?

G: Kaj še! Toda gospod doktor Požrtvalnik vest dolžnost ugotavljati.

Č [smehljajoč se]: Da, da zdravniki in ženske! Ženska moja Rogaška Slatina! Čreva ne roza! Roge nadevati meni!

[odmor]

G: Kaj biti midva šest tednov v Baško idoč? Fanči počitnice imeti, Ivanka najbrže tudi. Tedaj kakšen vi zadržek imeti?

Č: Dobro ostati pri tem, toda šele po seji. Predlog se mi zelo dopasti pasti pasti leteteti leteeeeti! To biti amizantno ha ha ha! Amizantno ha ha ha!


itd.


USODEPOLNA RADIRKA

Gosta megla - jesensko ozračje kakor običajno v kotlinici naši. Lebdenje bele gmote nad belo Ljubljano, ki vsa bije in utripa v postpočitnikovalnem času, času ko ljubljanski paglavci ropajo kostanjevce v tivolskem gozdu. Na vogalu Kongresnega trga se je tudi že pojavil oznanjevalec pozne jeseni - goriški kostanjar. Ovenelo listje s katerim Zvezda je posuta, je čez noč orosila megla in hlad | ni tako vlažno, samo hladno je | Skozi navidez neprodirno meglo, naposled vendar prodor kontur krmežljavega jesenskega solnca. S cerkvenih zvonikov bije deseta dopoldnevna, dan se obeta krasán.

Čuden pojav čuje človeško uho. Tako hitro prilagoditev na faze posamezne vremenske človek zmore. Stavim, da skoro vsak drugi človek podleže stanju barometra, odnosno vstane na levo nogó, če pogled skozi okno ovira nadležna plast mêgla m'əgla zgoščena məglá.
Tudi oblastni motrilec izložbe ljubljanske - inkvizitor po domače - tisto jutro pripetiti smola | baš ta čas morati uradno postopati | Megleni parasiti ozračja kvarijo postopaču dotičnemu postopek. Uradovanje hodi uspešno in skratka: tisto megleno jutro kakor tudi ljubljanskim tercijalkam se mu pripeti vstajenje levonožno - zakaj drugače ni moč tolmačiti energičnega nastopa njegovega v zadevi: »zagonetna radirka«, čije usodepolno učinkovanje je en in edini namen teh vrstic.

Predstavljajte si prizor, ki sem ga zrl: neka (naj jo ne imenujem) ljubljanska trgovina pisarniških potrebščin; notri: fascikel fikus pult blagajna peresnica lepila škarje take stvari | Kuća posel koča pos'o bi rekli mladi. Pa kdo bi jim zameril! || V nji že nekaj mesecev skaklja naokoli nadebuden filozof-samouk-poslovodja. nič bolj naravno | vsak človek najrajši kretnice sfere odgovor njegovo duševno razpoloženje | Prav nič čudno ni, da se je ta filozof-poslovodja-samouk podredil vplivu Zaratustre in Rabi-Ben-Akibe; to je popolnoma špecijalna filozofska struja mi pripovedoval je znanec-znalec, čeravno tudi jaz v budizmu nisem od muh. Teh tokov pripadnik, strugar hrbtenice primankljaj. Vzpričo svojega filozofičnega razpoloženja je najbrže prišel do zaključka: vse je PutzLicht OčiščujočaLuč LuxAeterna!

Drugače pak bore malo pozornosti ljudje obrnejo napram izložbeno okno dotične trgovine trenutni predstavnik biti. Posledice slednjega dejstva za nadaljnje dejstvo usodni dan postanó. V izložbeno vitrino si zatočišče našla je radirka, nad katero je naš poslovodja-filozof-samouk zagrešil pozabo prenumeriranja z običajnimi znaki DIN DINAR VIN VINAR. Iz tega dejstva redosledijo nanizana nadaljnja dejstva: tisti mož postave o katerem zgoraj nastala je omemba, tistega, ki vstajenje levonožno je storil baš tačas, ko solnce prodrlo jesensko je meglô. Približal se neboderu je, izložbenemu oknu omenjene trgovine. Inšpektor postavni je kot bik zdivjal: Gospodine Bik nije htio, gospodine Bik zna da ne bi smio! V areni toreador približno tako sili bika v dejanje buldožersko, ko v roki rdeč plašč vihti. Isto svojstvo je moč opažati tudi pri purmanih. Kot kameleon začel je izpreminjati barve - ustvaril čitavo kameleonsko paleto, vse kaleidoskopične variante in nianse. Ni čudo. Zagonetna radirka ga je globoko zbodla, njega inkvizitorično oko je vztrepetalo od ogorčenosti. Nemudoma si je dal izvleči debelušast notes - narejena beležka, pripis: stanje dejansko! | Naš mož postave se je odločil vstopiti. Filozof-poslovodja-samouk in njegova prirejena človekoljubna uglajenost sta menila da je kupec, tako da sta mu začela ponujati sedaj to sedaj ono knjigo o prajamskih slikarijah. Sodobni človek diluvialni kakopak mora plačati davek kulturi svoji in sebi svojski. Mož se je bavil namreč tudi s prodajo in pa ter nakupom knjig. Sicer strogi mož postave niti ni utegnil razpreti usten, ko se je končno vendarle polegel sermon. Mož postave je izvlekel notes ter tako izpod čela ošinil ubogega filozofa. Pogled slednji je na lepem lase naježil. Pa kaj hočemo, hočeš-nočeš pripoved je natančen fakt. Filozof je priznal svojo gumijasto pregreho z manjkajočo oznako cene radirke, ki jo je bogvekatera misteriozna pot usode pripeljala v zatočišče izložbenega okna.

Tragedijo je dosledno nadaljevalo sodišče in pridodalo sodni epilog prolog nekrolog razsodbo o ubogem adentu in poznavalcu-izvedencu resnice. Izrek anathema. Možu je bilo 12 ur zapora širokogrudno dodeljeno za nenumerirano radirko.

Včeraj so ga prijatelji spremili iz začasnega v večni počitek ter pa v roke vročili dotični uradni list, na katerem se je epilog spisal. Neka študija pojavov, ki minevajo pač in vina stekleničica, pod drevesom spoznanja in listjem uradnim pa žalostinka, ki se razlega turobno preko poljan miru in utehe.


STANOVANJSKA MIZERIJA

Vizija


Pripovedovati prijatelj || avgust mesec - hišni gospodar vsled splošna draginja spričo naredbe nova stanovanski urad primorati zvišati četrtletna najemnina stanarina gradišče pristojbina kolišče koliščina višje sto dinarjev. Sicer ugovor skromni si dovoliti solidarnost splošnost - draginjska vprašanja ne zdeti ravno potrebna, toda hišni gospodar nadaljnje moje rekriminacije zavreči pomilovalno. Gospodar vprašanje navreči: kaj pa vi razumeti o temtem? nato pojasnilo daljši govor - ne idoč za čin solidarnosti pač temveč življenjske potrebščine! neznosna podražitev vzrok zvišanje stanarine oh nasploh oh oh.

Ko zadevo na prav nežen način rahel razjasniti svoja boljša polovica, moja bučka lubika, slednja onemeti sprva. To njeno nenavadno nenadno stanje jaz zabriniti. Polagoma razbliniti skrb, puf, zakaj zato kmalu dohiteti zamujena prilika zgovornost taka obilica, da zadoščati zahteve najbolj izbirčne. Izvajanja ženke ne glede na tempo v katerem tok čez lepe ustnice, mmmm, zelo logično razčlenjena: najprvo poglobiti morála osvetljujoč človeštva zavrženost v občem, nato redosled izzivajoč napad na hišni gospodar, oh, posestniki v splošnem in posebnem, oh, lakota Afrika, oh, grški kredit, oh, kitokrivolov - naposled mene lotiti se, podtikajoč nesposobnost - nerodnost - zaostalost - brezobzirnost duševna in tako dalje tri dni tri noči pozneje - toliko namreč časa potek dokler zopet smeti povzdig glasu jaz. Motive naštevati pač napotilo gospodarja zakaj kako čemu zvišati mito. Ko konec razprave izreči žena vsa ta žlobudravost brezpredmetna biti žemlja. Kategorični predlog ženka dati: °prvič odklonitev zvišanja najemnine in stanovanje odpoved; °tretjič upotreba prihranka zviška nakup nova toaleta; °drugič najem cenejšega stanovanja.
Tako midva odpovedati stanovanje - rok šest mesecev - zadnji termin 24. februar opoldne - 4. september skoraj že obup še vedno stanovanje nobeno.
Radi enostavnost beležke kratke liki dnevni zapisnik redosled izzivajoč:

7. september: vedno še nobenega stanovanja; pet le še mesecev stanje nevzdržnost.

11. september: anonso anonsirati neboder ter zadevo poveriti trije agenti aktanti - zelo dostojni ljudje - zahteva le zmerna kavcija za primer če vendarle slučaj nanese izvršiti samopogin jaz.

17. september: na anonse dobiti štiri predlogi vsi neuporabni, seveda, razlog: mito. Ta znašati med 8000 in 12000 krone. Vsekakor ohrabrena ker očividno nekaj še stanovanj zaloga Zálog redosled založenost.

22. september: agent B nama prinesti dva naslova - moja žena naročilo pohiteti voz za prevoz pohištvo. Povoziti človek rok po hitrem postopku.

25. september: prazen hrup biti. Stanovanja na zalogi agenta B. tam nekje za Zalogom nahajati. Morebiti agent B slepariti.

5. oktober: ravnokar odpoved služba. Žena mnenje uradne delovne ure ovira mene, prioriteta iskati stanovanje. Ki si pubec?

19. oktober: danes jubilej! Tisoča familija najino stanovanje ogled. Prireditev malo slavje, intimno ter zaradi lepšega obdaritev obiskovalci.

27. oktober: sedaj že 1123 familij ogled stanovanje. Stanovanje še vedno ne oddano - čudno še vedno tako pomanjkanje stanovanja

4. november: žena vesela. Praviti, da tudi gospodar hišni klaverno hoja naokoli.

13. november: hišna gospodinja najprej pozdraviti moja žena redosled - sedaj ne vdaja kar tako.

22. november: začetek skladati žena ne vedoč če gotova biti do selitveni rok.

3. december: še vedno nič pravega najti. Danes ogled narediti - prav prijetno stanovanje, skoraj izgledati kaj iz tega biti. Morati izpolniti formular: 74 vprašanj. Pogajanja v drncu.

17. december: stvar razbiti se. Točka 54. odstavek 3: gospodar ne sprejemanje gostov v hišo.

25. december: žalosten božič - ogledati nekaj barak. Morati pravočasno privaditi.

2. januar: hišnik dati jaz za novo leto namesto 10 kron 40 kron. Nič ne vedeti se. Hišnik ipak zelo vpliven mož.

7. januar: težkoče imeti vsa stanovanja slabo kazati. Poslati otroci na deželo, pes konjedercu, leščerbe klavir nunam.

14. januar: hišnik danes s svojo familijo dinirati pri midva. Ostati kar preko večerja preveč. Dozdevno nanj vtisniti dober vtisk.

22. januar: hura hišnik hura! Hišnik uvesti diplomatična akcija! Stanovanje smeti najbrže obdržati.

29. januar: akcija jako težavnost. Hišnika dnevno petkrat poživeti okrepčilo in tobak tudi gotovina vina.

3. februar: kocka skoraj pasti - stanovanje obdržati 400 dinarjev četrtletno.

5. februar: voz za prevoz pohištva odpovedati, vse izložiti, živeti in dulci jubilo!

9. februar: definitivna odločitev mito 1800 kron - vsak dan ena krona vratarina in zavezanost da domov prihod ne po deseti uri - lahko obdržati otroke blaženost.

12. februar: nemoč plačati četrtletna najemnina popolnoma suh suhi nobene službe nobeni resursi selitev draga

14. februar: deložirati midva prav hitro in enostavno ker itak že vse zarubljeno.

 


Poljub čki!

Vaši Nočnja rjiKomentarji
komentiraj >>