Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
romska oddaja anglunipe (1036 bralcev)
Nedelja, 3. 10. 2010
haristKončno smo uspeli tudi v Ljubljani pridobiti prostore za odprtje Romskega informacijskega centra. Na otvoritvi je bilo prisotnih veliko ljudi. Napovedan je tudi že prvi obisk izven Slovenije. V RiC prihaja zastopnik 12 manjšin v hrvaškem saboru, g.Nazif Memedi. Več boste pa izvedeli v oddaji. do slišanja. vaš haris

petek, 24. september 2010

V Ljubljani začel delovati Romski informativni center

V Ljubljani začel delovati Romski informativni center

V Ljubljani začel delovati Romski informativni center

Ljubljana - Delovati je začel Romski informacijski center Ljubljana, ki bo informacijsko, socialno, izobraževalno in kulturno središče za potrebe romske skupnosti v Ljubljani.

V Ljubljani začel delovati Romski informativni center

Center bo namenjen druženju, informiranju ter spoznavanju romske kulture in identitete, je pojasnil predsednik Romskega društva Anglunipe Haris Tahirović.

Integracija romske skupnosti ter njihovo informiranje


"Informativni center smo v sodelovanju z Radiem Študent pripravili v okviru evropskega leta boja proti revščini in socialni izključenosti," je dejal Tahirović in dodal, da bo osnovna dejavnost centra predvsem integracija romske skupnosti ter njihovo informiranje.


V informativnem centru bo potekalo informiranje romske populacije na področju šolstva, kulture in tekočega reševanja romske problematike. Deloval pa bo še na področjih vzgoje in izobraževanja, socialnega dela, kulture in medijev ter športa in rekreacije.

Del sredstev bodo pridobili iz projektov in razpisov


Romski informacijski center bo komuniciral z mestno občino in drugimi institucijami, sodeloval pa bo tudi z vsemi drugimi pomembnimi faktorji, ki so zadolženi za reševanje romske tematike. Center se bo delno financiral iz projektov in razpisov, delno pa iz pripadajočega skupnega proračuna Sveta romske skupnosti RS, je dejal Tahirović.


Dodal je, da je pri odprtju Romskega informacijskega centra pomagalo tudi ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, začetno delovanje in nakup osnovne opreme pa sta podprla tudi Urad za narodnosti RS in Svet romske skupnosti RS.

STA

Foto: Simon Plestenjak/siol.net

 Komentarji
komentiraj >>