Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
pozabljive novice (1651 bralcev)
Torek, 16. 11. 2010
RKHV vajenci... ob 20. uri otvoritev razstave Perspektiva, galerija Alkatraz ...
... ob isti uri predavanje Marie Hlavajove v prostorih SCCA na Metelkovi ...
... ob 16. uri pogovori z gledališčniki v Gleju ...
Za vse video navdušence se ob 20. uri v Galeriji Alkatraz obeta razstava video instalacije Perspektiva Ane Čigon. Avtorica ustvarja na področju slikarstva in videa, tematsko se njena dela dotikajo vprašanja odnosa med posameznikom in družbo. Na to nemalokrat odgovarja s humorjem, sarkazmom in ironijo. Tokrat raziskuje osebne problematike. Poslušajmo, kaj nam bo avtorica sama povedala o svojem projektu.


Videoart podobno kot ostale sodobne umetniške prakse teži k problematiziranju političnega in družbenega. Zapletena razmerja med trojico problematizira predavanje Marie Hlavajove, ki se bo danes ob osmi uri zgodilo v prostorih SCCA. Na primeru svoje institucije BAK, ki se ukvarja z izzivi sodobnega gibanja umetniških praks, bo slovenski umetniški sceni predstavila evropski model. Nekaj besed o avtorici, BAK-u in pozicioniranju umetniških praks v politično in družbeno je povedala Sonja Zavrtanik, programska koordinatorica Sveta umetnosti, ki predavanje organizira.


Če se podvizate, lahko ob 16. uri v gledališču Glej ujamete prvega od pogovorov s sopotniki gledališča Glej z Nevenko Koprivšek in Matjažem Pograjcem. V enournem razmiku bodo Sledili še pogovori z Zvonetom Šedlbauerjem, Meto Hočevar in Dušanom Jovanovićem. Pogovore bosta vodila Primož Jesenko in Marko Bulc. Naj opomnimo, Glej praznuje 40. obletnico delovanja.


Novice pripravili Zora in Andreja.Komentarji
komentiraj >>