Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Oliva oziroma na Primorsko v Štepanca (1900 bralcev)
Petek, 10. 12. 2010
Francii



Bil je mraz. Snežna brozga se je kristalizirala in glasno škripala pod gojzarji, sneg pa se je bleščal pod žarometi redkih mimovozečih avtomobilov. V rokah je bilo čutiti rahlo odrevenelost. To je bila predvsem posledica tega, da si je avtor pozabil kupiti rokavice.

Tokrat smo se, z odrevenelimi rokami, odpravili iskati Primorsko na vzhod. Iz centra smo imeli na voljo bodisi petko, bodisi devetko. Do njiju pa se je bilo treba prebiti s cepinom in derezami, saj je vsa pločniška voda otrdela.

Pot nas je vodila v blokovska okrožja Ljubljane. Pred silicijevo dolino Štepanjca, smo ugledali bleščeči neonski napis, ki je v nas bolščal z zapisom: „Špageterija in pizzerija Oliva. Človek bi si predstavljal razgaljeno popajevo ženo, vendar nam je ni uspelo ugledati.

Kljub temu smo vstopili, da zagrejemo od mrazu otrdele prste in nasitimo lačne vampe. V mastnem zavetju Olive smo si najprej naročili čaj, ki nam na bon ni pripadal, potem pa smo ležerno odprli menije.

Oliva nam je ponudila kar lep cvetober pic ter še lepšo izbiro različnih testenin. Te so zajemale spekter od železnorepertoarskih bolonjskih špagetov, do rezancev s češnjevim paradižnikom in gamberi. Sprehod po prvih straneh testenin in pic je bil videti obetavno, vendar se nismo dali odpraviti s štartom na prvo žogo. Kot kosilo so nam namreč ponudili še neko atlantsko ribo s kuskusom, ki ga je obdajala špinača.

Ker v zadnjem polmesečju nismo videli dosti sonca in nam je primanjkovalo vitamina D, smo se odločili, da zna biti to prava pot do izboljšanja našega počutja. Premamila pa nas je tudi zelenjavna juhica, ki je služila kot topla predjed in solata, ki nam je prav tako pripadla.

Vzeli smo torej orodje in pričeli s košto. Juhica se je prav prilegla podhlajenemu želodcu. Glavna jed pa ... Riba je v ustih delovala suho, pomagalo pa ni niti kapljanje z limono. Moramo pa zato toliko bolj pohvaliti prilogo, torej kuskus s špinačo. Slednji je namreč premogel dosti več sočevja kot prej omenjena riba. O solati lahko zatrdimo, da je bila povprečna in postrežena. Tisti, ki se raje razvajate s solatnimi bari, boste v Olivi torej malenkostno prikrajšani.

Zgornji opis je bila samo ena od opcij. Študentje lahko izbirate med 15 meniji. Če niste solatoljubi, se lahko namesto zelenja odločite za sladico. Na voljo so vam tudi študentski napitki, ki volumizirajo v 3 decilitrih, za katere boste dodatno odšteli 1,8 evra.

Zaključimo lahko, da je kljub vsemu bolje ribe in olive iskati na Primorskem. Štepanjsko naselje in njegova Oliva pa vam lahko služi kot namig za krajši obedovalni pobeg.

Za vas se je mastil Francii.

 



Komentarji
komentiraj >>