Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Bangkok street (2176 bralcev)
Petek, 17. 12. 2010
Juliette



 

Z današnjo neusmiljeno recenzijo so se ocenjevalci s spodaj podpisano, ki se ponavadi kot pijanec plota drži strogega centra, odločili narediti korak naprej oziroma vstran. S svojim obiskom smo počastili tajsko restavracijo Bangkok Street v mestu nakupov. City Park je s svojo lokacijo kot študentska obedovalnica po poizvedovanjih med sojedci priljubljen med okoli živečimi ali med “šoping” ekskurzijami. Kljub času kosila, ki posledično ponavadi pomeni čakanje na svoj kros kruha, s tem ni bilo nobenih težav. Mizica ob oknu in to ne le ena, kein problem!

Nadvse ustrežljivi natakarji so razložili tajsko-slovenski sistem prehranjevanja omenjene destinacije. Gre za znani nam “all you can eat” gurmanski raj. Neopazno zrahljamo pas na hlačah in hop na jušni del predjedi. Prijazna in na moč zabavna tajska gospa ti v tajsko-angleški-slovenščini na voljo ponudi štiri vrste juh; zelenjavno, kokosovo, kislo pekočo ter tako z mesom. Brez dileme smo naročili kislo pekočo juho, v katero ti gospa po želji nadeva dobro minuto kuhano zelenjavo. Plus za hrust občutek svežih zelenjavčkov in dodaten plus za možnost samostojnega dodajanja pekočih začimb direktno do solz. Naš individualistični ego je ob teh odločitvah občutno narasel.

Po odločitvi med rižem z jajci ali jasminom je vegetarijanski ego ocenjevalke rahlo uplahnil. Ostali del predjedi je od šestih ponujal le eno brezmesno možnost, spomladanske zavitke. Zadevo smo popestrili z omakicami in navalili na glavne jedi, kjer je bila izbira bolj pestra. V primeru, da jeste prav vse, imate na voljo 12 različnih jedi. Če ne jeste pujskov, se možnosti za tretjino skrčijo. Če enako čutite tudi do piščančkov, smo že ob polovico. Podobna čustva do ribic še malo otežijo izbor, zato smo krožnik nadevali s testeninami, obilico zelenjave ter rižem in bogato oblili z zelenim curryem. Ta je na trenutke s svojim pekočim značajem res spomnil na solze s tajskih prehrambenih ulic. Kljub okrnjeni izbiri za brezmesneže ni bilo dvoma, da bomo kljub tehtnim odločitvam o količini, domov odšli brez krvi v možganih, saj je ta odtekla v želodce.

Prijeten zaključek smo si privoščili s sladicami, kjer smo se zaradi neutemeljenih predsodkov ognili želeju in nadomestili manko z ostalimi dobrotami. Bananino strnjenko ter ananasovo pecivo smo prelili s kokosovim mlekom ter dodali pljunek karamelinega. Čisto ob koncu pa še malo sadnega kompota, ni ga čez vitamine.

Višina cene bona je sorazmerno s količino in kvaliteto. Za 4,40 evra se lahko v miru, dobro in pošteno najeste. Tistim, ki prisegate na nezačinjeno, nemastno in neocvrto hrano, pa vseeno priporočamo dodaten razmislek.

Jedla Julija Somrak.



Komentarji
komentiraj >>