Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Viza za budućnost, 56. oddaja (2372 bralcev)
Nedelja, 30. 1. 2011V tokratni oddaji o zahtevah Nevidnih delavcev sveta iz SCT-ja in vegradovega samskega doma iz Velenja, ki so se uprli plačevanju najemnin in zahtevajo brezplačno bivanje v samskih domovih, dokler se jim ne povrne, kar je bilo ukradenega!

Oddaja v celoti!

Zahteve Nevidnih delavcev sveta (IWW) – Samoorganizirane skupine delavcev SCT

Soočeni s skrajno stisko množice delavcev, za katero so odgovorna vodstva podjetij in država, smo Nevidni delavci sveta (IWW) - Samoorganizirana skupina delavcev SCT 20. januarja 2011 na skupščini v Socialnem centru Rog sprejeli naslednje zahteve, ki jih naslavljamo na vpletena podjetja, državne institucije in širšo javnost:

1. Delavcem mora biti kljub prenehanju zaposlitve (zaradi odpovedi delovnega razmerja, izteka pogodbe o zaposlitvi ali izteka delovnega dovoljenja ali dovoljenja za prebivanje ali kakšnega drugega razloga) dopuščeno nadaljevanje bivanja v delavskih domovih in to brezplačno. Delavca se ne sme odjaviti z naslova delavskega doma.

2. Delavcem, ki so iz kakršnegakoli razloga izgubili zaposlitev, bodisi so dobili odpoved bodisi se je iztekla pogodba o zaposlitvi, se ne sme razveljaviti delovnega dovoljenja ali dovoljenja za prebivanje.

3. Takojšnja ustavitev izgona delavcev iz Republike Slovenije, ki jim zaradi izgube zaposlitve preneha dovoljenje za prebivanje.

4. Takojšnje izplačilo nadomestila za primer brezposelnosti vsem delavcem, ne glede na to, ali imajo v RS začasno ali stalno dovoljenje za prebivanje, saj so do njega upravičeni, ker so vsi enako plačevali zavarovanje za primer brezposelnosti.

5. Takojšnje izplačilo odpravnin delavcem, ne glede na to ali izgubijo delo zaradi stečaja ali zaradi izteka pogodbe o zaposlitvi.

6. Vsem delavcem je treba takoj za nazaj poravnati neizplačane plače, regres in druge pravice iz dela.

7. Za vse delavce je treba takoj plačati socialne prispevke za nazaj, ki jih delodajalci sistematično in ob vednosti države niso plačevali.

Vse navedeno zahtevamo za vse delavce in za obdobje, dokler se jim sistemsko na zagotovi učinkovito izvrševanje pravic v RS, iskanje nove zaposlitve in prebivanja ter rešitev eksistenčne stiske.

 

www.njetwork.org

 

Celotna oddaja:

 Komentarji
komentiraj >>