Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Wokin (3051 bralcev)
Petek, 28. 1. 2011
Juliette



WOKIN

Gurmanska pot nas je tokrat zanesla po Gregorčičevi ulici, kjer nas je vznemiril napis »Wokin«. Tega smo si interpretirali, kot nekaj v woku pripravljenega. In ker modri ljudje pravijo, da je priprava hrane v woku verjetno najbolj zdrav način priprave hrane, zdravja željni študetnje temu ne smemo reči ne.

Tudi toplote željni smo vstopili v ne ravno velik prostor, ki je imel portalni prednji del ves čas odprt. Verjetno je to veliko bolj humano do zaposlenih, za obedovalce pa pomeni prehranjevanje v polni zismki opremi z rokavicami vred. Navedeni prostor ima poleg nekaj kvadratnih metrov dve barski mizici. V primeru njune zasedenosti, je povsem na mestu razmisliti o alternativah prehranjevalnega prostora. Razmišljanje nadaljujete z izborom jedi, kjer imate dobrih nekaj čez deset stalnih menijev ter nekaj dnevnih. Princip je pri vseh relativno enostaven: dnevna juha, glava testeninasta jed iz woka, solata ter sladica oz. sadje. Najboljša lastnost precej povprečne »zmiksane« juhe, servirane v plastični skledici, je bila njena toplota.

Pri glavnih jedeh ste postavljeni pred izbiro o vrsti testenin, omaki ter mesnih ali zelenjavnih dodatkih. V tem delu menija nam je obedovanje vzelo dodatnih deset minut, saj smo dobili napačni meni, ki je, na gromozansko žalost vseh, vseboval mrtve ptičke, česar naši nežni vegetarijanski želodčki niso prenesli. Niti pravo naročilo z zelenjavčki nas ni ravno spravilo v ekstazo. Kljub dodatni prošnji o začinjenosti, je še najbolj spekel vroč paradižnik. Ta nas je v družbi zelenjave ter paradižnikove omake sumljivo spominjal na povprečne slovenske testenine. Pri teh imaš pogosto občutek, da se še dolgo ne bodo srečale s kakšnimi začimbami, ki jih je prinesla globalizacija. Tudi naš tokratni sojedec je po zaprisegi o objektivnosti dejal, da je okus njegove glavne jedi dokaj neizrazit. Ravno tako ga ni navdušil plastičen pribor.

Če želite obljubljeno solato ali sladico, morate na to dodatno opozoriti in to ne le enkrat. Solata pomeni približno pet listov zelene solate, v kosih stlačene v majhne plastične posodice. Sladico pa si drznemo opisati kot zapakiran mini posladek ali mandarina oz. jabolko.

Kljub precejšnji povprečnosti hrane, pa Wokinu ne moremo očitati neprijazne postrežbe ali dolgega čakanja. Verjetno bo super deloval kot »take away« in še bolj super bo, ko boš hrano lahko odnesel »away« med bolj človeku prijazne zunanje stopinje.

Negodovala Julija Somrak.



Komentarji
komentiraj >>

Re: Wokin
Naki [08/10/2011]

Najbolj ogabna hrana kar sem jih jedel, mastno (vse plava v olju), brez izrazitega okusa, razen občasne žarkosti, kuhar očitno ne zna peči v voku kar se mu vidi takoj ko vstopiš, slaba postrežba, skratka eden najslabših lokalov kar sem jih obiskal..
odgovori >>

    Re: Wokin
    lojz [22/03/2012]
    bols da si doma kuhas......
    odgovori >>

Re: Wokin
lea [01/07/2011]

top shit!:) prav to nam je manjkalo v ljubljani :) s strezbo sem bila zelo zadovoljna, tudi presenecena sem bila nad zelo hitro pripravo, saj ne glede na guzvo mi ni bilo potrebno cakati dolgo casa...in ponavadi zmeraj vzamem samo glavno jed saj sem ze na polovici zmeraj pocasi sita haha :) ugl...wokin je super,ostanite taksni kot ste, oz. pojdite samo se na boljse;)
odgovori >>