Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
»Cucina di mamma« (1432 bralcev)
Petek, 3. 6. 2011
cooky



Kot je razvidno že iz samega naslova, gre za izredno domačijsko restavracijo, ki zna zadovoljiti še tako izbrane in specifično lokalne okuse. Zaradi tega skorajda ni študenta, ki ne bi bil seznanjen z dotično restavracijo.

Če pogledamo širše, gre v bistvu za verigo restavracij, ki se nahajajo skoraj v vseh okoljih, vendar jih, v primerjavi z ostalimi verigami restavracij, odlikuje predvsem raznovrstnost in specifičnost vsake izmed njih, kakor tudi finančna dostopnost.

Nekateri imamo restavracijo »Cuicina di mamma« navado obiskovati na dva tedna, obiski se načeloma povečajo ob vikendih, vendar pa se kljub povpraševanju zmeraj najde mesto ob mizi in dobrosrčna postrežba. Še ena od vrlin restavracije je, da menija ni, občasno se lahko sicer meni izbere preko telefona, a za to ponavadi ni potrebe. Kot zanimivost naj povem, da je »repete« zaželen in da je jemanje hrane s seboj dobrodošlo, kar se tiče pijače je samopostrežna in v neomejenih količinah oziroma na voljo do umanjkanja zalog.

Seveda vse te ugodnosti v restavraciji »Cucina di mamma« pridejo tudi s svojo ceno v obliki pomaganja pri pripravi hrane oziroma pospravljanju. Vendar te obveznosti variirajo od trenutnega razpoloženja šefice kuhinje. Pomembna informacija za vse pavzerje je tudi, da se status študenta ne preverja sistematično, ampak pavšalno. To je mogoče predvsem zaradi zapriseženosti tradiciji kuhinje in grajenju na pristnih odnosih, kar omogoča enostavno zlorabo sistema.

Sicer pa, če želimo biti bolj konkretni, naj povem, da je minulo sredo na meniju ob petnajsti uri bila bistra zelenjavna juha z govejimi koščki mesa, ki je z dodatkom sojine omake delovala precej osvežilno. Po želji se je ob predhodnem obvestilu lahko dobilo tudi brezmesno kosilo. Za glavno jed, ki je na krožnik priletela direktno iz loncev na »štedilniku«, se je jedel goveji spečeno-dušeni zrezek v čebulni omaki, za prilogo pa mu je družbo delal mlad kifelčar. Ob tem so vsi prisotni lahko iz iste sklede jedli zeleno solato z domačim bučnim oljem in češnjevimi paradižniki. Poleg tega si je lahko vsak postregel s kozarcem kaberneja, vodo, cedevito ali jabolčnim sokom. Za sladico so bili postreženi knedli, polnjeni s celimi jagodami in preliti z drobtinami, prepraženimi na maslu.

Kakor je mogoče slišati iz recenzije, je kuhinja pri mami težko prekosljiva, zelo prijazna pa je tudi brezplačna cena hrane.


Vsekakor priporočamo.




Odo mamam pripravil Kuki.



Komentarji
komentiraj >>