Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Gledališko-filozofske novice (618 bralcev)
Petek, 20. 1. 2012
RKHV vajenci... predstava Moljerada Gledališča Ane Monro na Prešernovem trgu ob 15:45 ...

... Variete v Kavarni Union vabi na pogovor z naslovom Delo osvobaja ...

SNG Drama Ljubljana in CD vabita ob 20.00 na premiero predstave Ustavljivi vzpon Artura Uia ...
Če pohitite, boste ujeli predstavo Gledališča Ane Monro na Prešernovem trgu, ki bo premierno uprizorjena ob 14.45. Moljerada, predstava, ki jo je režiral francoski režiser Jean-Luc Prevost, je nastala kot konglomerat več Molierovih dramskih besedil. O ustvarjalnem procesu smo se pogovarjali z vodjo Gledališča Ane Monro in igralcem Gorom Osojnikom:

Variete v Kavarni Union vabi na pogovor z naslovom Delo osvobaja. O pomenu dela za sodobnega človeka, o tem, ali lahko delo osvobaja tudi v resničnem pomenu besede, kako je delo dandanes še razmejeno od prostega časa, zakaj je med njima sploh še ločnica in kdo nas z delom zasužnjuje, se bo Boštjan Narat pogovarjal s psihologom in strokovnjakom za psihologijo dela, Boštjanom Bajcem.

SNG Drama Ljubljana in Cankarjev dom vabita ob 20.00 na premiero predstave Ustavljivi vzpon Artura Uia v režiji Eduarda Milerja. Brechtova drama je bila napisana z odkritim didaktičnim namenom: skozi alegorično satiro, ki spregovori o vzponu tipičnega gangsterja iz Chicaga iz tridesetih let prejšnjega stoletja, ki prevzame oblast nad prodajalci cvetače, se razkriva karierni vzpon Adolfa Hitlerja. Drama prevprašuje dejavnike, ki so vplivali na njegov prevzem oblasti, pri čemer opominja predvsem na pomen širših množic, soočenih z ogroženo eksistenco, in na zakonitosti kapitalizma, ki so takšen prevzem oblasti podprle. Vprašanja, ki jih postavlja drama, so več kot aktualna tudi danes.

Po gledališko-filozofskih novicah je za vas brskala Anja Radaljac.


Komentarji
komentiraj >>