Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Harmonične novice (740 bralcev)
Torek, 24. 1. 2012
RKHV vajenciOb osmih zvečer v Španskih borcih serija improvizacij Neforma 16 ...

Ob 19.30 v knjižnici Kolodvor otvoritev slikarske razstave Simfonija barv ...
V Španskih borcih se bo ob osmih zvečer odvila serija improvizacij Neforma 16, ki omogoča sodelovanje ustvarjalcev sodobnih glasbenih praks in umetnikov s področja performativnih umetnosti. V naprej so podane le skupine ustvarjalcev, ki oblikujejo posamezne dogodke. Ti se nato odvijajo na temelju improvizacije in medsebojnega sodelovanja glasbenikov in performativnih umetnikov. Neforma 16 spodbuja interakcije med umetniki in teži k v današnjem času prepotrebnem medčloveškem razumevanju in pristnim stikom. Več o tem, kaj doprinaša takšno sodelovanje, nam bo povedala Andreja Rauch Podrzavnik, ena izmed sodelujočih performativnih umetnic:

Ob 19.30 bo v knjižnici Kolodvor otvoritev razstave slikarke Nine Meglič z naslovom Simfonija barv. Gre za ciklus abstraktnih slik, za katerega je Megličeva dobila navdih pri Marcu Chagallu. Črpala je predvsem iz ozadij njegovih slik, najbolj so jo pritegnile barve, ki so tudi v ciklusu Simfonija barv postavljene v ospredje. Vsaka izmed barv je nosilka nekega občutja in sproža v gledalcu določeno paleto čustev. O projektu smo se pogovarjali z Nino Meglič.

Po novicah brskala Anja Radaljac


Komentarji
komentiraj >>