Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Kulturne novice vabijo v veliko maternico (+video!!!) (1038 bralcev)
Ponedeljek, 6. 2. 2012
Petra Meterc... interaktivna instalacija Niti v Menzi pri koritu ob 19h...

...razstava Poljsko oblikovanje - generacija prihodnosti na ploščadi Ajdovščina...

...razstava mladih poljskih arhitektov v galeriji Dessa ob 20h...

...pogovor z Zorkom Simčičem ob 18h v NUK-u...
Danes od 19. do 21. ure in jutri ob istem času ste lahko v Menzi pri koritu priče interaktivni instalaciji Niti Darje Demšar in Samota Kutina. Instalacija je nadaljevanje raziskovanja mikro- in makrokozmosa, ki sta ga avtorja začela s performansom Plod. Projekt je nastal kot zaključni projekt prostovoljnega dela Darje Demšar v Latviji v sodelovanju z organizacijo RED iz Rige in ŠKUC-a v Ljubljani, vse skupaj pa je financirala Evropska komisija. V torek in sredo bo v povezavi z instalacijo potekala tudi delavnica fotostripa. O instalaciji in delavnicah smo spregovorili z ustvarjalko Darjo Demšar:

Na ploščadi Ajdovščina se je ob 11. uri otvorila razstava z naslovom Poljsko oblikovanje – generacija prihodnosti 2011, ki jo organizira Veleposlaništvo Republike Poljske v sodelovanju z Zavodom Big in predstavlja zmagovalne projekte natečaja Future Generation 2011 mladih poljskih oblikovalcev. Danes je očitno poljski dan, saj se bo v galeriji Dessa ob 20. uri otvorila tudi razstava mladih poljskih arhitektov Maćków Architectural Office.

Če pa ste bolj literarnega nastroja, se lahko ob 18. uri odpravite do NUK-a, kjer bo v Razstavni dvorani pod geslom »Knjige imajo svojo usodo« potekal pogovor med pisateljem, pesnikom, dramatikom in publicistom Zorkom Simčičem ter prof. Francetom Pibernikom. Pogovor organizira Študentska založba, pri kateri je nedavno tega izšel tudi Simčičev roman Poslednji deseti bratje.

Kulturila je Petra.

NITI, interaktivna instalacija from RTV Študent on Vimeo.

>


Komentarji
komentiraj >>