Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Vrtni palčki do konca svojih dni! (627 bralcev)
Petek, 23. 3. 2012
RKHV vajenci... otvoritev festivala Pravljice danes ...
... Prima impro-poezija v Menzi pri Koritu jutri ...
Z glasom estonske pripovedovalke Piret Päär in pravljico Nebeška poroka se bo ob 19. uri v Cankarjevem domu pričel že 15. pripovedovalski festival Pravljice danes, ki bo potekal vse do konca meseca. Na različnih lokacijah bo moč slišati aktualizacije ljudskih pravljic v izvedbi različnih avtorjev. S sooblikovalko programa Ireno Matko Lukan smo se pogovarjali, kakšne so pravzaprav pravljice danes.

Kot posebnost letošnjega festivala v primerjavi s prejšnjimi Lukanova izpostavlja odprto pripovedovalsko tribuno »Krik-krak«, kjer se bodo v pripovedovanju pravljic lahko preizkusili tudi prostovoljci.

Pravljična navdihnjenost vas lahko v soboto zvečer odpelje v Menzo pri koritu, ki bo od 21.30 dalje rezervirana za poezijo. Uveljavljeni predsodek o nastajanju poezije in kultu pesnika bodo v improvizirani predstavi Prima postavili na glavo. Poleg Jake Šubica in Vida Sodnika v predstavi improvizira tudi Jan Hrušovar, ki nam bo povedal več o vsebini in formi predstave.

Kako daleč so improvizatorji pripravljeni iti, nam bo Jan predstavil z improvizacijo, katere naslov smo mu določili mi. Vrtni palček.

Kulturne novice sta v pravljičnem duhu improvizirala Mirna in Rok.


Komentarji
komentiraj >>