Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Teden slovenske drame in smeti (596 bralcev)
Torek, 27. 3. 2012
RKHV vajenci...Ženske dramske pisateljice v okviru Tedna slovenske drame...
...Razstava Saša Sedlačka "Supertrash" v Jakopičevi galeriji...

Z današnjim dnem, ko obeležujemo svetovni dan gledališča, se v Kranju odpira 42. teden slovenske drame, ki se bo zaključil 11. 4. 2012 s podelitvijo Grumovih nagrad. V teh dveh tednih bo po gledališčih po Sloveniji predstavljen slovenski in mednarodni program, oba, tekmovalni in spremljevalni, pa se bosta potegovala za nagrado občinstva.

Poleg gledaliških predstav v tem času poteka tudi delavnica dramskega pisanja, ki so jo letos naslovili Tri dame pišejo drame. Marinko Poštrak, letošnjo prejemnico priznanja za življenjsko delo na področju dramaturgije in vodjo umetniškega oddelka, smo povprašali o trendu mladih dramatičark, ki v zadnjih letih s svojimi uspehi odločno stopajo v ospredje.

V Jakopičevi galeriji so danes postavili na ogled razstavo Saša Sedlačka z naslovom ''Supertrash''. Razstava je konglomerat avtorjevega dela zadnjih desetih let in se ukvarja predvsem z družbenimi normami in inovacijami, s poudarkom na fenomenu recikliranja. Saša Sedlačka smo najprej povprašali o razstavi na splošno:

Glede tematike recikliranja smeti v umetniški eksponat nas je zanimalo tudi, kakšni so pogoji za ponovno recikliranje že izdelanih umetniških del in kolikokrat je to sploh mogoče? Zanimalo nas je tudi, kakšne so možnosti recikliranja samih idej.

Pot s smetišča v galerijo nam je znana, vprašali pa smo, ali avtorja zanima tudi obratna smer, torej kako gleda na to, da bodo njegova dela mogoče zopet pristala na smetišču.

Kulturne novice sta pripravila Nina Beguš in Skušek.


Komentarji
komentiraj >>