Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Živalsko odzivne novice! (661 bralcev)
Torek, 3. 4. 2012
RKHV vajenci... retrospektiva Berlange v Kinoteki ...
... Za živ(al)ce v realnem času ...
S filmom Rabelj se v Slovenski kinoteki pričenja retrospektiva filmskega ustvarjanja španskega režiserja Luisa Garcíe Berlange. Dela režiserja, ki je bil dolgo časa prezrt, zaznamuje svojevrsten filmski slog. O tem, kako zelo svojevrsten, nam je povedal Jurij Meden, programski vodja Slovenske kinoteke.

Na vprašanje o aktualnosti Berlangovih filmov glede na trenutno politično situacijo doma in po svetu, je Meden odgovoril z režiserjevo splošno filmsko aktualnostjo.

Galerija Škuc v sodelovanju z Ljudmilo predstavlja novomedijsko razstavo z naslovom Za živ(al)ce v realnem času. Osem interaktivnih projektov povezuje odzivna tehnologija, ki temelji na interakciji naprav in fizičnih teles obiskovalcev. Ido Hiršenfelder, eno od snovalk koncepta razstave, smo vprašali, ali beseda živci namiguje na odzivnost tehnologije, ki posnema obnašanje živih organizmov?

Ida Hiršenfelder v spremljevalnem tekstu omenja tudi oživljanje zastarele tehnologije. Zanimalo nas je, kaj pravzaprav je zastarela tehnologija, upoštevajoč, da vsaka tehnologija zastari v hipu, ko je postavljena na tržišče.

Na kulturne novice sta se poskusno odzivala Jasna in Miha.


Komentarji
komentiraj >>