Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Črna luknja > o oddaji
Prihodnost Izbruhovega kulturnega bazena (2239 bralcev)
Torek, 1. 2. 2011

Vse kaže, da bo alternativna kultura in avtonomna produkcija izgubila enega izmed najbolj pomembnih prostorov. Izbruhov kulturni bazen v Kranju je namreč pred deložacijo. V oddaji se bomo zato pogovarjali z enim izmed ustanovnih članov AKD Izbruh, ki nam bo pojasnil trenutno situacijo in ozadje zgodbe ter predstavil načrte za prihodnje.

Oddaja v celoti >>

komentarji

Vzpon nove skrajne desnice (1970 bralcev)
Torek, 18. 1. 2011

Institucionalna politika se vse bolj obrača v desno, ekstremna desnica postaja norma. Pod pretvezami boja za demokracijo, svobodo in varnost se pred našimi očmi odvija vzpon ekstremne nove desnice, tako tiste v parlamentu, kot njenega podaljška na ulici.

Oddaja v celoti >>

crnaluknja, komentarji

Anarhistično organiziranje tu in zdaj (2008 bralcev)
Torek, 4. 1. 2011

V Črni luknji bomo spregovorili o Federaciji za anarhistično organiziranje ali krajše FAO. Ta federacija v Sloveniji združuje anarhiste že skoraj dve leti. Intervjuju s člani FAO pa bo sledila recenzija knjige.

Oddaja v celoti >>

crnaluknja, komentarji

Anarho-sindikalizem (2139 bralcev)
Torek, 21. 12. 2010

V tokratni Črni Luknji, bomo osrednji del posvetili 100. obletnici CNT-ja, anarhosindikalistični organizaciji, ki deluje na področju iberskega polotoka. V tretjem delu bomo razčlenili pojem anarhosindikalizem, oddajo pa bodo doatno popestrile revolucionarne melodije leta 1936.

Oddaja v celoti! >>

crnaluknja, komentarji

O anarhističnem založništvu na Hrvaškem  (1738 bralcev)
Torek, 14. 12. 2010

Oddajo tokrat posvečamo anarhistični literaturi in založništvu. Po udarnih novicah iz sveta in Slovenije se bomo pogovarjali z založnikom anarhistične literature iz Hrvaške Zoranom Sento iz DAF-a.
Tretji del oddaje bo namenjen recenziji knjige History of the Makhnovist Movement avtorja Petra Aršinova, ki je izšla pri založbi Freedom Press.

Oddaja v celoti >>

crnaluknja, komentarji

NOV ZAGON ČRNE LUKNJE: Ne moremo vedeti kam gremo, če ne vemo kje smo bili in kje smo danes (2040 bralcev)
Torek, 7. 12. 2010

Po več letih je ustvarjanje oddaje prevzela nova ekipa. Čeprav namen oddaje ostaja prvobiten, - raziskovanje in razvijanje anarhistične teorije in prakse tako na lokalnem kot na globalnem nivoju in obravnavanje aktualnih vprašanj iz anarhistične perspektive - pa bo oddaja vseeno doživela nekaj sprememb.

Oddaja v celoti >>

crnaluknja, komentarji

The Best Democracy Money Can Buy! (2274 bralcev)
Torek, 8. 6. 2010

V Črni luknji je spregovoril raziskovalni novinar Greg Palast. Kritičen je predvsem do delovanja multinacionalnih korporacij, ukvarja pa se tudi z drugimi zanimivimi temami.

Oddaja v celoti >>

Gitaz, komentarji

Don't hate the media.... (2153 bralcev)
Torek, 1. 6. 2010

Gibanje medijskega aktivizma omogoča oblikovanje novih oblik komunikacije, ki lahko spremenijo obstoječe odnose moči, so prepričani medijski aktivisti. Več o tem v Črni luknji.

Oddaja v celoti >>

Gitaz, komentarji

Gibanje proti zaporom (1984 bralcev)
Torek, 25. 5. 2010

V Črni luknji tokrat o gibanju proti zaporom.

Oddaja v celoti >>

Gitaz, komentarji

Voices of Resistance from Occupied London (2098 bralcev)
Torek, 18. 5. 2010

Voices of Resistance from Occupied London je anarhistični časopis, ki so ga v Londonu ustanovili anarhisti iz različnih evropskih držav. O delovanju uporniškega časopisa v zasedenem Londonu smo se pogovarjali s članom kolektiva Antonisom.

Oddaja v celoti >>

Gitaz, komentarji

Z Magazine za Balkan (2070 bralcev)
Torek, 11. 5. 2010

Z Magazin je neodvisna mesečna revija, ki se osredotoča na teme upora proti nepravičnosti, na zaščito pred zatiranjem ter na ustvarjanje svobode. Obstaja tudi regionalna izdaja Z Magazina za Balkan. Več v Črni luknji.

Oddaja v celoti >>

Gitaz, komentarji

Emma Goldman in njeni boji (2226 bralcev)
Torek, 4. 5. 2010

Anarhistka Emma Goldman je bila odlična javna govornica in pisateljica, ki je svoje življenje posvetila boju. Bila je tudi med prvimi, ki so odprto govorili o homoseksualnosti, borka za pravice žensk in zagovornica svobodne ljubezni.

Oddaja v celoti >>

Gitaz, komentarji

Freedom Fight iz Srbije (1918 bralcev)
Torek, 27. 4. 2010

Freedom Fight je kolektiv, ki nasprotuje konceptu predstavniške demokracije. Njeni aktivisti, ki delujejo v Srbiji pa tudi v drugih balkanskih državah, si prizadevajo za vzpostavitev neposredne demokracije. Predstavili smo jih v Črni luknji.

Klik do poslušanja oddaje! >>

Gitaz, komentarji

Anarhisti v Montrealu (2379 bralcev)
Torek, 20. 4. 2010

O anarhizmu v Montrealu in Kanadi nasploh smo se pogovarjali z anarhistoma Aaaronom in Amy. Montreal je namreč poznan po dobro razvitem in raznolikem anarhističnem gibanju.

Klik do poslušanja oddaje! >>

Gitaz, komentarji

Laurentino Okkupato (2153 bralcev)
Torek, 13. 4. 2010

Laurentino Okkupato je skvot v četrti Laurentino na jugozahodu Rima. Čeprav je le eden v množici skvotov v italijanskem glavnem mestu, ki je znano po dolgi in pestri zgodovini skvoterskega gibanja, pa je tudi eden redkih izrecno anarhističnih skvotov.

Oddaja v celoti >>

Gitaz, komentarji

Zerzan o anarhoprimitivizmu (2047 bralcev)
Torek, 6. 4. 2010

Z Johnom Zerzanom, radikalnim kritikom civilizacije in teoretikom anarhoprimitivizma, smo se pogovarjali o zeleni anarhiji in neoprimitivizmu, o civilizaciji in tehnologiji ter o tem, kakšno je bilo in je lahko življenje izven civilizacije.

Oddaja v celoti >>

Gitaz, komentarji

Candida TV  (1815 bralcev)
Torek, 30. 3. 2010

Candida TV je alternativni medijski projekt, ki je konec devetdesetih let začel delovati v enem izmed večjih rimskih skvotov. Več o njihovem delovanju je v oddaji povedal Antonio.

Klik do poslušanja oddaje! >>

Gitaz, komentarji

Radio Onda Rossa (1909 bralcev)
Torek, 23. 3. 2010

V Črni luknji smo se o delovanju legendarne rimske radijske postaje gibanja, Radia Onda Rossa, pogovarjali z medijskim aktivistom Andreo Capoccijem.

Klik do poslušanja oddaje! >>

Gitaz, komentarji

Food not Bombs! (1992 bralcev)
Torek, 16. 3. 2010

O Food not bombs smo se pogovarjali s Keithom Mc Henryjem, enim od začetnikov globalne mreže za razdeljevanje brezplačne hrane, ki številnim ljudem zagotavlja brezplačno toplo vegetarijansko hrano in politično podporo.

Klik do poslušanja oddaje! >>

Gitaz, komentarji

Pirati v etru (1907 bralcev)
Torek, 9. 3. 2010

Piratske radijske postaje predstavljajo enega od izhodišč za razvoj gibanja svobodnih in alternativnih medijev. O njihovi zgodovini smo govorili v Črni luknji.

Klik do poslušanja oddaje! >>

Gitaz, komentarji

Telestreet Insutv (1877 bralcev)
Torek, 2. 3. 2010

Insutv je projekt poulične televizije, ki ob piratskem Radiu Lina že več let uspešno deluje v skvotu Officina v Neaplju. O Insutv in gibanju poulične televizije v Italiji smo se pogovarjali z medijsko aktivistko Aurelio.

Klik do poslušanja oddaje! >>

Gitaz, komentarji

Friends of The Earth (2222 bralcev)
Torek, 23. 2. 2010

Friends of the Earth (Prijatelji Zemlje) je velika mednarodna mreža okoljevarstvenih skupin, ki deluje od leta 1971 in povezuje ekološke skupine iz 77 držav. Pogovarjali smo se z njihovo predstavnico Eve Mitchell.

Oddaja v celoti. >>

Gitaz, komentarji

Kolektiv El Libertario (2058 bralcev)
Torek, 16. 2. 2010

O situaciji in anarhističnem gibanju v Venezueli smo se pogovarjali s Juan Miguelom, članom anarhističnega kolektiva El Libertario iz Caracasa, ki izdaja tudi anarhistični časopis s tem imenom.

Klik do poslušanja oddaje! >>

Gitaz, komentarji

Magonizem in Magonistično-zapatistično zavezništvo (2012 bralcev)
Torek, 9. 2. 2010

Magonizem je revolucionarna uporniška miselnost in gibanje, ki velja za eno najbolj vplivnih predhodnih struj mehiške revolucije. O magonizmu in Magonistično zapatističnem zavezništvu (Alianza Magonista Zapatista) smo se v Črni luknji pogovarjali z Matiasom.

Klik do poslušanja oddaje!!! >>

Gitaz, komentarji

Anarhistična federacija Bolgarije (2828 bralcev)
Torek, 24. 2. 2009

Predstavnika Anarhistične federacije Bolgarije sta v Črni luknji predstavila anarhistično delovanje v Bolgariji, napovedala prvomajske manifestacije v Sofiji in opisala svojo izkušnjo velikih protestov ob smrti Alexandrosa Grigoropoulosa v Grčiji. Poslušajte Iva in Punka. >>

Gitaz, komentarji

Anarhizem v Afriki (3102 bralcev)
Torek, 10. 2. 2009

Avtorja knjige Afriški anarhizem Sam Mbah and I. E. Igariwey sta prepričana, da je večina tradicionalnih afriških družb že vključevala “anarhistične elemente”, kar pomeni, da anarhizem v Afriki ni nov pojav. O tem smo se pogovarjali z Samom Mbahem. >>

Gitaz, komentarji

John Active in Active Distribution (2986 bralcev)
Torek, 27. 1. 2009

John Active, ki skrbi za založbo in distribucijo Active Distribution iz Londona, je na anarho punk sceni že več kot dve desetletji. Z Johnom smo se v Črni luknji pogovarjali o tem, kako deluje »DiY« anarhistična založba in distribucija. >>

Gitaz, komentarji

Sindikat svobodnega delavstva v Nemčiji (3935 bralcev)
Torek, 27. 6. 2006

Freie Arbeiterinnen und Arbeiter Union FAU (Sindikat svobodnega delavstva) je anarhosindikalistična delavska zveza, ki deluje v Nemčiji. O njej smo se pogovarjali z aktivistom berlinske podružnice Willom Firthom. >>

Gitaz, komentarji

Alternativna zgodovina Howarda Zinna (3702 bralcev)
Torek, 13. 6. 2006

Predavatelj alternativne zgodovine Howard Zinn je znan po humornem stilu svoje »zgodine od spodaj« s katerim na učinkovit način predstavlja zgodbe ljudi, ki so v boju za spremembe delovali proti toku svojega časa. >>

Gitaz, komentarji

Borba za osvoboditev živali (5344 bralcev)
Torek, 21. 5. 2002

Borci za pravice živali ne morejo pasivno prenašati človekovega zlorabljanja živali. Radikalni zaščitniki živali menijo, da je legalen boj prinesel razočaranje, saj zakoni ščitijo le ljudi. >>

komentarji

Novejše
Starejše