Medredakcija

Evrolončnica: Španija - gazpacho
Petek, 22. 5. 2009

avtor/ica: Peter

V naslednjih tednih se bomo kulinarično oglašali iz prelepe sončne Španije. Ker pa je v Španiji že zelo toplo, bomo v prvi oddaji pripravili gazpacho, mrzlo juho, ki nas bo v vročih dneh nekoliko ohladila. Gazpacho je tipična španska specialiteta, ki se pripravi iz nekuhane zelenjave, prvotno pa prihaja iz Andaluzije. Klasična sestavina te jedi so zreli paradižniki, ki pa so v gazpacho prišli šele v 18. Stoletju.

Klik do poslušanja oddaje!!!

T:evroloncnica1_gazpachoRZk-kuhanje_spanija 003.jpgT:evroloncnica1_gazpachoRZk-kuhanje_spanija 004.jpg

 

T:evroloncnica1_gazpachoRZk-kuhanje_spanija 002.jpgT:evroloncnica1_gazpachoRZk-kuhanje_spanija 023.jpg

 

 

 



Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=19270