Medredakcija

Evrolončnica: Španija - paella
Petek, 12. 6. 2009

avtor/ica: Peter

Paella je španska oblika rižote, ki se tradicionalno pripravlja v posebni ponvi, nad odprtim ognjem, prvotno pa prihaja iz Valencije. Pojem paella je iz latinskega patella prišel v katalanščino, pomeni pa toliko kot velika plošča ali ploščata posoda iz kovine. Paeljo ponavadi ponudimo kar v veliki ponvi, v kateri smo jo pripravili. Obložimo jo z limoninimi kolesci, poleg pa ponudimo kozarec rdečega vina.

 

T:evroloncnica4_paellazr k-trst 001.jpg T:evroloncnica4_paellazr rrz k-trst 003.jpg

T:evroloncnica4_paellazr rrz k-trst 004.jpg T:evroloncnica4_paellazr rz k-trst 005.jpg

T:evroloncnica4_paellazr rz k-trst 006.jpg T:evroloncnica4_paellazr rz k-trst 007.jpg

 

 

 



Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=19549