Medredakcija

Evrolončnica: Bolgarija - mekici
Petek, 9. 4. 2010

avtor/ica: Peter

Tokrat o 'bolgarskih krapih' - sladkih ali slanih...



 


Tokrat bomo za vas pripravili bolgarske krape, ki se imenujejo mekici. Mekici so podobni našim pustnim krapom, pripravijo pa se lahko ali na sladek ali pa na slan način, pri nas boste slišali, kako se spečejo slani.
Če bolgari mekice pripravijo kot sladico, potem jih potrosijo s sladkorjem, dodatno pa jih namažejo z marmelado ali medom. Čepa se mekice pripravijo na slan način, potem se jih potrosi z ovčjim sirom ali namaže z mešanico olja, vode in česna, kakor je to sicer tipično za madžarsko specialiteto po imenu langoš.

 

 

 

 

 

 



Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=23155