Univerza> RŠ Futer-ocenjevanje hrane na bone

Študentska kuhinja malo drugače
Petek, 14. 5. 2010

avtor/ica: cooky



V kuhinji, katere se je Radio Študent tokrat udeležil, študentskih izkaznic ne preverjajo, prav tako pa zanjo ni moč kupiti bonov na kateri od ŠOU poslovalnic.

V A-infoshopu na Metelkovi človek enostavno pride, prispeva prispevek, katerega zaželjena vrednost je dva evra in se pusti presenetiti meniju. Vendar pa obstaja hakelc. To lahko naredi le ob torkih, okuša lahko le neživalsko hrano, istočasno pa vsebina menija ostaja skrivnost vse dokler vam ta ni postrežena.

Tokratnega torka nam je kuhal kolektiv Gromka. Objektivno oceno njihove hrane je težko napisati, saj so kuharji za večji užitek uporabili posebno začimbo „zamuda“, ki se je izkazala za zelo okusno. Ko je hrana končno prispela, so gostje nanjo planili, prav tako pa ni bilo slišati niti ene pripombe.

Pisano neživalski meni se je začel s koprivno juho, kateri je sledila glavna jed s štirimi vhodi. Te so vključevali kruhove polpete s toplo krem-hren omako in sojin burek. Bolj sočen del glavne jedi so predstavljali popečeni malancani in bučke v marinadi ter seveda mešana solata. Za piko na „i“ pa je poskrbel še desert iz kokos-figovih kroglic.

Ob takem meniju verjetno še zaprisežen mesojedec ne bi ostal popolnoma ravnodušen. Pa tudi sicer, „ako“ kdo na javni veganski večerji ostane nezadovoljén, lahko zmeraj prevzame iniciativo in naslednjič sam pokaže čemu se pravi dobra hrana.

Za vas se je mesovju odrekel Kuki.


Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=23638