Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Vedno glasni OFF Program! (3564 bralcev)
Sreda, 8. 11. 2006
Boris V.PREVEČ NAGLAS!!!


… Črna gora naj bi danes izvolila novo vlado …

… Srbi bodo razglasili novo ustavo …

… V ZDA demokrati pometli z republikanci …

… Izrael zakrivil nov pokol v Gazi …

… Danes ob 18:00 v Menzi pri koritu javna tribuna o problemih Romov in širše …

Kaj je bolj primernega za napovednik OFF Programa kot malce črne kronike? V francoskem mestu Hayange se je nočni hrup tragično končal za tri ljudi. Brezposelni oseminpetdesetletni moški se je večkrat pritoževal zaradi neznosnega hrupa svoje petinšestdesetletne sosede, zaradi tega pa je pogosto celo spal s čelado na glavi. Policija je že nekajkrat posredovala, da bi pomirila sprta soseda. Očitno brez uspeha, saj se je razburjeni moški odločil svoj bes zaradi hrupa končno realizirati.

Tako je mož odšel k neuvidevni sosedi in njo ter njeno prijateljico ubil, se vrnil v svoje stanovanje in, verjetno, da bi tišino zagotovil še za prihodnost, naredil samomor. Če napovednik slučajno poslušajo moji sosedi, jim svetujem, da premislijo dvakrat, preden se bodo odločili za nočne zvočne akrobacije. Neverjetno, kje vse se dobijo ideje za reševanje medsosedskih problemov.

Berete HRUPNI OFF Program Radia Študent!

Črnogorska skupščina bo danes uprizorila slovesno sejo, na kateri naj bi izvolili novo vlado. Črnogorski predsednik Filip Vujanović je pred slabim mesecem dni imenoval dosedanjega pravosodnega ministra Željka Šturanovića za mandatarja za sestavo nove vlade. Milo Djukanović, dosedanji premier, je po septembrskih parlamentarnih volitvah zatrjeval, da se bo umaknil iz politike, zdaj pa se je odločil, da bo poslanec v skupščini. Na volitvah je sicer zmagala Djukanovićeva Demokratska stranka socialistov v partnerstvu s Socialdemokratsko stranko. V novi koaliciji bo tudi Demokratska zveza Albancev.

Tudi Srbi bodo imeli svojo slovesno sejo. Srbski parlament bo danes namreč razglasil novo ustavo, ki je dobila potrebno podporo tako poslancev kot volivcev, ki so jo potrdili na referendumu 28. in 29. oktobra. Na seji se ne bo več razpravljalo o novi ustavi, ampak bodo najvišji državni akt samo razglasili. Ne ve se še, ali bo skupščina sprejela tudi tako imenovan ustavni zakon, ki mora določati rok za splošne volitve, kar srbsko javnost najbrž najbolj zanima. Donedavni predsednik srbskega ustavnega sodišča Slobodan Vučetić je opozoril, da mora skupščina ustavni zakon sprejeti istega dne kot ustavo, vendar soglasja med strankami o datumu volitev seveda ni.

Do precejšnjega soglasja med volivci pa je prišlo na ameriških volitvah, kjer se je volilo kongresnike, senatorje ter guvernerje. Demokrati so namreč pobrali večino v predstavniškem domu kongresa, prvič po letu 1994 pa imajo tudi več guvernerjev kot republikanci, ki so tokrat utrpeli težek poraz. Več o volitvah v Združenih državah Amerike nam je povedala naša redna poročevalka Lidija Poljaček:

//////////////////////////////////////////////////////////

Demokrati že vnovčujejo svojo zmago na volitvah in pozivajo ameriškega predsednika, naj spremeni politiko do Iraka. Prihodnja predsednica predstavniškega doma Nancy Pelosi je dejala, da se ameriški volivci “pri nobenem drugem vprašanju niso bolj jasno izrazili kot pri tem, da potrebujemo novo usmeritev do vojne v Iraku.” Demokrati pa ne bi bili demokrati, če ne bi vseeno pozivali republikance, da “najdejo skupno rešitev do vojne v Iraku.” Demokratski senator Harry Reid je ob tem še izjavil, da demokrati stoodstotno podpirajo pogumne fante in dekleta, ki se bojujejo v Iraku. Toliko o demokratskem upanju za svet.

Ameriški tesni zaveznik Izrael je s svojo vojsko na območju Gaze ubil najmanj osemnajst Palestincev, med njimi precej žensk in otrok. Izraelska vojska naj bi bila ciljala skrajneže, ki so skušali izstreliti rakete na izraelske vasi čez mejo, vendar so kot po navadi zgrešili, zadeli obližnje hiše in povzročili pravi masakr, druga granata pa je zadela sosede, ki so po prvem zadetku iz hiš skušali rešiti ranjene. Palestinski premier Ismail Hanija je po napadu prekinil prizadevanja za oblikovanje vlade narodne enotnosti, tiskovni predstavnik palestinske vlade Gazi Hamad pa je izjavil, da bi morali Izrael izbrisati iz zemljevida, ker je država banditov in živali. Svoje obžalovanje pokola je cinično podala tudi izraelska zunanja ministrica Cipi Livni.

Napad je zahteval žrtve tudi v Pakistanu. V samomorilskem napadu na oporišče pakistanske vojske na severozahodu Pakistana je bilo ubitih najmanj petintrideset vojakov. Napad naj bi izvedel en sam samomorilski napadalec, gre pa za najhujši napad na pakistansko vojsko v zadnjem času. Odgovornosti za tokratni napad ni prevzel še nihče, seveda pa se sumi islamske skrajneže, ki naj bi se tako maščevali za nedavni letalski napad na eno od verskih šol, ko je bilo ubitih osemdeset ljudi, med njimi največ učencev. Ubijajo se tudi v Iraku. V samomorilskem napadu na priljubljeno kavarno v šiitski četrti Bagdada je bilo enaindvajset mrtvih, petindvajset je ranjenih.

Generali, sicer upokojeni, bi radi imeli več besede na Hrvaškem. Tako bo deseterica bivših hrvaških generalov na sedmo obletnico smrti Franje Tuđmana, desetega decembra, ustanovila gibanje z inovativnim imenom “HDZ dr. Franjo Tuđman”. Gibanje bo temeljilo na izvirnem programu HDZ iz leta 1989, gibanje pa želi Tuđmana vrniti iz pozabe. Neuradni tiskovni predstavnik skupine, upokojeni general Ljubo Česić-Rojs je povedal, da bo gibanje sodelovalo na naslednjih parlamentarnih volitvah, ki bodo predvidoma novebra 2007.

Razum pa bo imel danes besedo na Metelkovi. Tako se bo ob 18-ih v Menzi pri koritu na javni tribuni z naslovom “Zveranje ali normalizacija izgonov” govorilo o nedavnem sramotnem izgonu Romov iz Ambrusa, o ozadju in posledicah tega dogodka. Več o večerni tribuni nam je povedala Nina Kozinc:

/////////////////////////////////////////////////////////Komentarji
komentiraj >>