Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sobota, 27. 1. ´07 ob 19.00 (ponovitev 3. 2. ´07 ob 10.00) THOMAS MAPFUMO & BLACKS UNLIMITED: Rise Up (Real World, 2006) (2026 bralcev)
Sobota, 27. 1. 2007
zoranpThomas Mapfumo: Rise Up

Thomas Mapfumo je ena izmed redkih še živečih glasbenih legend iz časov, ko se je Afrika borila proti evropskim kolonizatorjem. Le redki so, ki bi jih bilo mogoče po njegovem kulturnem in političnem pomenu primerjati z njim. Morda sta edina dva z njim zares primerljiva afriška glasbena velikana pokojna Fela Anikulapo Kuti in Franco. In če sta omenjena že pokojna, je Mapfumo zadnje desetletje in več preživel v izgnanstvu, odrinjen od domačega glasbenega in političnega življenja in na mednarodnem prizorišču vse preveč pozabljen. Njegovo početje je šlo v tem obdobju žal vse premalo opazno mimo poslušalcev, občinstva in medijev. A z lani izdanim album »Rise up«, ki ga tokrat predstavljamo, se je marsikaj spremenilo. Bil je zelo dobro opažen v medijih in sprejet pri poslušalcih oziroma kupcih. Kar ne preseneča, ko ga preposlušamo, saj je zagotovo nov vrhunec njegove glasbene kariere in najboljše, kar je naredil v svojem aktualnem ameriškem izgnanskem obdobju.


Komentarji
komentiraj >>