Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sobota, 10. 2. ´07 ob 19.00 (ponovitev 17. 2. ´07 ob 10.00) ELECTRIC KULINTANG: Dialects (Plastic Records, 2007) (2093 bralcev)
Sobota, 10. 2. 2007
zoranpElectric Kulintang: Dialects

»Dialects« je z mnogih zornih kotov presenetljiva plošča, kakor je presenetljiva tudi zasedba, ki se skriva za nazivom Electric Kulintang. Njegovo jedro predstavlja dvojec v marsičem sorodnih duš in dovolj različne dosedanje glasbene kariere, da mora njuna ustvarjalna združba ponuditi inovacijo in presežek. Dvojec tolkalcev »extraordinaire« nas ob manjši občasni pomoči prijateljev kitaristov, etnoloških terenskih posnetkov in elektronike prijazno povedeta na 50 minutno popotovanje po zvočnih prostranstvih doslej nedostopnega sveta, ki ga sama prostodušno poimenujeta »Filipino trans music«. To je projekt latino-filipinke Susie Ibarra in kubanskega newyorčana z močnimi judovskimi afinitetami Roberta Juana Rodrigueza, oba nam dobro poznana po dosedanjem delu z njunih lastnih plošč in tudi koncertnih srečanj. Projekt, ki temeljito odstopa od do sedaj slišanega.


Komentarji
komentiraj >>