Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
OFF proti grožnjam pegastih bejb ! (3124 bralcev)
Sreda, 4. 4. 2007
Boris V.Jebi pege!


... O Kosovu v Varnostnem svetu šele čez nekaj tednov ...

... V Ukrajini še vedno kriza ...

... Kuba in Španija obnovili dvostranske odnose ...

... Nancy Pelosi, predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa, na pogovor s sirskim predsednikom ...

... Velika Britanija in Iran v stikih glede zajetih vojakov ...

OFF NAPOVEDNIK

Razširjanje Evropske unije se zdi zanesenim evroromantikom edina mogoča resničnost na poti do vseevropskega bratstva in enotnosti. Vendar pa na širitev EU na vzhod ne gledajo vsi z odobravanjem. Med nezadovoljnimi so tokrat tudi mlajše generacije, ki običajno nad politiko vihajo nosove in ki še vedno živijo na račun staršev, tako da jih ne skrbi nezaposlenost zaradi priseljencev, temveč nekaj za njih veliko bolj pomembnega. To pa je seveda uspeh in priljubljenost med vrstniki.

Mlade Britanke so skrajno zaskrbljene zaradi prihoda številnih poljskih deklet v njihove šole. Razlog je seveda ta, da Poljakinje niso pegaste in debele z oranžnimi lasmi, temveč vitke, svetlolase in modrooke, s tem pa seveda kradejo pozornost britanskih dečkov. Magda Kwiatkowska je plačala visoko ceno za svojo lepoto. Po prihodu na eno od srednjih šol pred dvema letoma je tako zmešala glave lokalnim fantom, da so se domača dekleta močno razjezila in Magdi celo grozila. Magda je zaradi groženj zbolela in se morala vrniti na Poljsko. Ni znano, ali so Britanke izkoristile njeno odsotnost.

Berete nad pegastimi grozečimi deklicami nos vihajoč OFF Program Radia Študent.

OFF PROGRAM

Ne stori danes, kar lahko pustiš za jutri. Tak bi lahko bil pregovor, povezan z delovanjem Varnostnega sveta Združenih narodov, ki ni sprejel nobene formalne odločitve o prihodnjem statusu Kosova. Po besedah diplomatov na Združenih narodih pa se to ne bo zgodilo še najmanj nekaj tednov. Rusi predlagajo, da se na Kosovo in v Beograd pošlje misija Varnostnega sveta, do naslednjega formalnega zasedanja o Kosovu pa je še najmanj mesec dni. Na stran Srbije in Rusije se pri vprašanju Kosova nagibajo še Južna Afrika, Kitajska in Indonezija, proti neodvisnemu Kosovu naj bi bila tudi Slovaška.

Tudi Ukrajino čaka negotova prihodnost. Tako je ukrajinski predsednik Viktor Juščenko s politično krizo seznanil visokega predstavnika EU za skupno zunanjo in varnostno politiko, Javierja Solano. Sogovornika sta se strinjala, da je treba krizo rešiti izključno na demokratičen način, za Juščenka pa to pomeni razpisati predčasne volitve, potem ko se je že odločil razpustiti parlament. Koalicijski poslanci drugega Viktorja, tokrat Janukoviča, so potezo predsednika označili za protiustavno. Juščenka sta sicer podprli tudi Poljska in Estonija, ki sta izrazili bizarno željo, da Ukrajina postane član zahodnega kluba.

Če sta Viktorja na različnih bregovih, pa sta Španija in Kuba po štirih letih zopet malce bližje. Potem ko sta državi leta 2003 zaradi zatrtja nasprotnikov kubanskega režima prekinili dvostranske stike, sta jih sedaj zopet obnovili. Ob obisku španskega zunanjega ministra Moratinosa sta državi podpisali dogovor o vzpostavitvi mehanizma za politične konzultacije. Med cilji tega mehanizma naj bi bilo tudi spodbujanje in zaščita vseh človekovih pravic, dogovor pa naj bi ustvaril tudi vzajemno zaupanje. Evropska unija je leta 2003 uvedla sankcije proti Kubi, leta 2005 pa jih je na poziv Španije zamrznila.

Na obisku na tujem je tudi Nancy Pelosi, predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa. V Siriji, do katere Združene države ne gojijo ravno pozitivnih občutkov, se bo pogovarjala s sirskim predsednikom Bashar al-Assadom. Cel obisk jezi Belo hišo, predsednik Bush pa pravi, da celo spodkopava ameriško zunanjo politiko. Več o dogajanju v Združenih državah nam je povedala naša stalna poročevalka Lidija Poljaček:

//////////////////////////////////////////////

Velika Britanija vendarle ostaja v stikih z Iranom glede zajetih britanskih vojakov. Iz urada Tonya Blaira so sporočili, da to nakazuje na obojestransko željo, da se ta kriza čim prej reši. Britanci so Teheran pozvali k neposrednim dvostranskim pogovorom. Neposredni stik z vodjo iranskega vrhovnega sveta za nacionalno varnost ALijem Laridžanijem naj bi pomenil, da si tudi Iran želi izhod iz krize. Predsednik iranskega parlamenta Golam Ali Hadad Adel pa je diskurz obrnil in pozdravil spremenjen ton Britancev in njihovo nagibanje k pogajanjem namesto k prerekanju.

Na Madagaskarju volijo. In sicer na referendumu glede ustavnih sprememb, ki bi povečale pristojnosti predsednika. Predlagane spremembe vsebujejo predlog, da lahko predsednik sam sprejema zakone, če oznani izredno stanje. Med predlaganimi idejami je tudi ukinitev avtonomije za šest provinc in dodajanje angleščine obstoječima uradnima jezikoma, francoščini in malagasijščini. Opozicija seveda predlogom nasprotuje, morda pa bo volivcem preprečila odločevanje tropska nevihta, ki divja na otoku.

V bitko za glasove slovenskih volivcev se je podal tudi predsednik Stranke mladih Slovenije, Darko Kranjc. Darko se je namreč odločil kandidirati za predsednika države. Zakaj se je spustil v nov politični boj, nam je povedal sam Darko Kranjc:

//////////////////////////////////////////

Neke vrste napredek se je zgodil tudi glede Kobilarne Lipica. Ustavno sodišče je namreč razveljavilo besedilo petega odstavka petega člena lani sprejete novele zakona o Kobilarni Lipica. Ostale dele pobude za presojo ustavnosti omenjenega zakonskega akta ter programa varstva in razvoja Kobilarne Lipica 2006-2010 je sodišče zavrnilo. Pobudo so med drugimi vložili Ivan Križmančič, Suzana Mirošič in Etbin Tavčar iz mednarodnega združenja za Lipico. Slednji je za Radio Študent takole pokomentiral odločitev ustavnega sodišča:

//////////////////////////////////////////


Komentarji
komentiraj >>