Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Jebeno jutranji Britoff! (4043 bralcev)
Sreda, 15. 8. 2007
Boris V.Modrec iz ZDA!

ob 7:00

Privrženci Hezbolaha častili "božansko zmago" nad Izraelom.

on 8:00

V Iraku v hudih bombnih napadih umrlo 175 ljudi.

0b 9:00

Giuliani proti ustanovitvi neodvisne Palestine.

ob 7:00

Zaradi napovedi kandidature turškega zunanjega ministra Guela za mesto predsednika države bo največja turška sekularna stranka, »Republikanska ljudska stranka«, bojkotirala predsedniške volitve. »Republikanska ljudska stranka« Guelu ostro nasprotuje zaradi njegovih izjav o koncu republike in spremembi sekularnega sistema.

Privrženci Hezbolaha so v Bejrutu slavili »božansko zmago« nad Izraelom v lanski 33-dnevni vojni. Tako odrasli kot otroci so se zbrali na nogometnem stadionu in častili zmago, v kateri je bilo ubitih le 1200 zmagovitih Libanoncev, kar 116 poraženih Izraelcev in 43 civilistov, za katere ne vemo kam bi jih dali.

Kitajski predsednik Hu Jintao je pričel sedemdnevno turnejo po nekdanjih sovjetskih republikah. Obiski Kirgizistana, Rusije in Kazahstana naj bi bili namenjeni umirjanju regionalnih napetosti in doseganju ravnotežja med zagotavljanjem energetskih in varnostnih potreb.

ob 8:00

Dan po Pakistanu je včeraj praznovala svojo šestdeseto obletnico neodvisnosti tudi njegova veliko večja soseda Indija. Premier Manmohan Singh je v nastopu povzel napredke Indije v teh letih, za podlago pa je igral vojaški bend. V čast domovini je bilo slišati tudi grmenje topov.

Po včerajšnjih incidentih v Iraku, o katerih smo že poročali, prihajajo s severa te države novice o novih bombnih napadih, ki so terjale 175 življenj. Napadi naj bi bili usmerjeni na neko kurdsko versko manjšino. Ob vseh mrtvih Iračanih, pa poročamo tudi o petih mrtvih Američanih, ki so umrli v nesreči helikopterja.

Medtem ko je ukrajinska volilna komisija odločila, da za parlamentarne volitve prihodnji mesec ne bo registrirala kandidatov opozicijskega bloka Julije Timošenko, je ukrajinsko sodišče odločilo, da mora to odločitev preklicati. Blok Timošenkove naj bi javnomnenjskih raziskavah zasedel drugo mesto.

ob 9:00

Malavijski predsednik Bingu wa Mutharika je postavil parlamentu ultimat glede sprejema proračuna. Če poslanci v roku dveh dni ne bodo začeli debate o proračunu, bo parlament razpustil. Predsednik sicer vodi manjšinsko vlado in potrebuje glasove opozicije.

Bivši izraelski premier Benjamin Netanyahu je brez težav zasedel mesto predsednika desničarske stranke Likud in napovedal prevzem oblasti. Likud, sicer izraelska glavna opozicijska stranka, je na zadnjih volitvah dobila le 12 od 120-ih sedežev v parlamentu.

Glavni republikanski kandidat za mesto ameriškega predsednika Rudy Giuliani je dejal, da bodo ameriške enote v Iraku tudi za časa naslednjega predsednika in da Američani ne smejo ponoviti napake umika iz Vietnama. Glede Palestine je dejal, da ni dobro, da ZDA pomagajo ustanoviti še eno državo, ki bo sponzorirala terorizem.

Iz Slovenije lahko zaenkrat poročamo le o zagroženih mašah po vsej državi, kjer bodo sile kontinuitete častile podobo Marije in njeno vnebovzetje. Takoimenovano bogoslužje bo vplivalo tudi na promet.


Komentarji
komentiraj >>