Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Goli OFF! (3700 bralcev)
Četrtek, 20. 9. 2007
Boris V.SEJEM
evo jih! (lp, bojan)
... Demokrati v senatu neuspešno za spremembo Busheve politike v Iraku ...

... Britanski premier grozi z bojkotom vrha Evropske unije in Afrike ...

... Francija in Španija vsaka po svoje proti priseljencem ...

... Tajvanu spet ni uspelo postati član Združenih narodov ...

... V Gornji Radgoni vojaški sejem vabi tudi otroke ...
OFF NAPOVEDNIK

Na oktobrskih predčasnih parlamentarnih volitvah na Poljskem se bo za vstop v parlament borila tudi - v začetku tega leta ustanovljena – Stranka žensk. Vendar te ženske niso kakršnekoli. So namreč gole. Vsaj na propagandnem plakatu, ki ga krasi sedem nagic, med katerimi je tudi ustanoviteljica stranke, pisateljica Manuela Gretkowska. Intimni predeli teles so prekriti z napisom »Stranka žensk. Poljska je ženska.« Gretkowska je še dodala, da so ženske na plakatu »lepe, gole in ponosne«. O lepoti in ponosu ne moremo soditi, ker plakata še nismo videli, smo pa prepričani, da bo vznemiril katoliško zategnjene Poljake in Poljakinje.

Gretkowska trdi, da jih zanimata le prihodnost in položaj žensk v družbi, ne pa arhivi nekdanjih agentov tajne policije in korupcijske afere. Ankete Stranki žensk namenjajo okoli tri odstotke glasov, za gol in ponosen vstop v parlament pa jih potrebujejo najmanj pet. Dejanje omenjenih novopečenih političark je vredno pohvale, v Sloveniji pa lahko na gole lepotice iz poslanskih vrst le čakamo. Nekateri manj kot drugi.

Berete neokusno gol OFF Program Radia Študent.

OFF PROGRAM

Ameriški senat je glasoval o predlogu zakona, ki bi vojakom zagotovil, da lahko dlje časa ostanejo doma med napotitvami na bojišča, vendar šestinpetdeset od stotih glasov za uvrstitev predloga na končno glasovanje ni bilo dovolj, saj jih je za to potrebnih šestdeset. Demokrati so omenjeni predlog podpirali, saj bi lahko tako spremenili politiko Bele hiše do Iraka. Zaradi dolgega služenja vojakov v tujini namreč prihaja do problemov tudi doma, od ločitev do raznih oblik stresa. Kot rečeno, je predlog propadel, kar je znak, da demokrati še niso uspeli na svojo stran pridobiti dovolj republikancev, ki bi svojo stranko zabodli v hrbet.

Francija pa skuša pod Sarkozyjem zabosti sanje priseljencev. Poslanci francoske narodne skupščine so sprejeli zakon, ki naj bi med drugim določal tudi odvzem DNK-ja prišlekom, ki se želijo pridružiti svojcem v Franciji. Zakonsko dopolnilo so zaradi burnih razprav med poslanci pred sprejemom nekoliko omilili, pogoji za priselitev pa so kljub temu ostri. Da bi bili vredni življenja v novi državi Franciji, morajo priseljenci skozi postopke preverjanja francoskega jezika in vrednot republike. Ko slišimo besede vrednote republike in odvzem DNK-ja skupaj, nehote pomislimo na doktorja Mengeleja in njemu podobne visoko kvalificirane strokovnjake.

Drugačne metode za odvrnitev priseljencev imajo v Španiji. Španska vlada je začela s predvajanjem televizijskih oglasov v Zahodni Afriki. Z oglasi želi prepričati potencialne priseljence, da razmislijo o nevarnostih potovanja in se raje odločijo ostati doma v bednih razmerah. V oglasu se pojavi tudi znani senegalski pevec Youssou N'Dour, ki bodoče prebežnike pred ekrani spominja, da so oni prihodnost Afrike. Očitno pa so sami brez prihodnosti, saj se število nezakonitih imigrantov vsako leto poveča kljub vsem naporom, da se vrata Evrope za revne zaprejo.

Predsednik revnega Zimbabveja ponovno kali odnose med državami Evropske unije in Afrike. Britanski premier Gordon Brown je namreč zagrozil z bojkotom decembrskega vrha EU-Afrika, če bo tam prisoten tudi Robert Mugabe. Podobno mnenje naj bi izrazili tudi Nemčija in Danska. Portugalska, ki kot predsedujoča EU pripravlja omenjeno srečanje, se tako spopada z resnimi diplomatskimi spori, saj bojkot k udeležbi napovedujejo tudi nekatere afriške države, in sicer če Mugabeja ne bo. Kot kaže, so morebitni dogovori med kontinentoma na konferenci postavljeni pod vprašaj, saj že znotraj EU ne najdejo skupnega jezika.

Skupnega jezika niso našli niti Združeni narodi in Tajvan. Njegova prošnja za članstvo v svetovni organizaciji je ponovno naletela na gluha ušesa. Splošni odbor ZN je prošnjo zavrnil, generalni sekretar, sicer Južnokorejec, jo je celo označil kot prošnjo brez pravne podlage. Tajvanu tudi v prihodnje ne kaže dobro, saj mora potrditev novih držav v Združene narode najprej sprejeti varnostni svet, v katerem ima Kitajska pravico do veta.

V sklopu tridnevnih protestov proti vojaški vladi je na stotine menihov obkolilo najsvetejši tempelj v Burmi. S protestom skušajo doseči opravičilo oblasti, ki je odgovorna za nasilje varnostnih sil nad množico, ki se je zbrala zaradi povišanja cen riža. Burma je v zadnjem mesecu prostor številnih protestov, ki so posledica naraščanja cen goriva, kar vodi v podražitev potrošniškega blaga. Menihi, ki so v Burmi visoko cenjene družbene figure, so v preteklosti dosegli že marsikatero spremembo. V Sloveniji pa kljub samooklicanemu velikemu vplivu Cerkve na cestah še ni bilo opaziti duhovnikov zaradi dražjega kruha.

V Gornji Radgoni je svoja vrata kamuflažno zelene barve odprl četrti sejem Sodobna obramba, z naslovom »Strategija in tehnika sodelovanja«. Otvoritev je izkoristil tudi minister za obrambo Karl Erjavec, ki sejem vidi kot pomemben dejavnik mednarodnega sodelovanja in strateškega povezovanja med civilno in vojaško sfero. To je sicer aktualno zlasti na področju civilne zaščite, ki se je v zadnjih dneh hudega dežja izkazala za nepogrešljivo. Kako pa se namerava z naravnimi nesrečami spopasti vojska, pa bo natančneje povedal Simon Korez, tiskovni predstavnik mogočne Slovenske vojske:Ukrepi proti nasilju, pa ne tistemu vojaškemu, temveč takemu v družini, naj bi dobili zakonsko podlago. Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so namreč pripravili predlog zakona, katerega namen je zmanjšati nasilje v družini. Več o sami vsebini in pomenu zakona za žrtve nasilja nam bo pojasnila Majda Širca iz skupine nepovezanih poslancev:Komisija za preprečevanje korupcije pod vodstvom Draga Kosa je po mnenju vlade v primeru družine Strojan ravnala nezakonito. Po prepričanju poslanca Slovenske demokratske stranke Jožefa Jerovška naj bi delovanje komisije vodil jasen političen cilj. Komisija, ki se je ukvarjala z nadzorom ravnanja policije in tožilstva ob namestitvi družine Strojan v Postojno, naj ne bi bila pristojna za tovrstno delo. Poslušajmo, kako se je na to izjavo odzval sam Drago Kos:
Komentarji
komentiraj >>