Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Tigrast BRITOFF! (4589 bralcev)
Sreda, 26. 12. 2007
Boris V.UAAAARGHHH!

ob 7:00

... Rusija uspešno preskusila balistično raketo ...

... Vietnamski kmet z zarjavelim nabojem v pljučih 30 let ...

... Zaradi SMS-ov lahko izgubite roki ...

ob 8:00

... V Mavretaniji iščejo morilce francoske družine ...

... V živalskem vrtu v San Franciscu tiger pomalical človeka ...

... Obeležujemo tretjo obletnico uničujočega cunamija ...

ob 9:00

... Javo prizadel temeljski plaz ...

... Ehud Barak v Egiptu ...

... Izgon EU in ZN diplomatov iz Afganistana le zaradi nesporazuma? ...
Ob 7:00

Ob sedemnajsti obletnici plebiscita, na katerem se je z veliko večino potrdila želja po odcepitvi Slovenije, je premier Janša postregel z nagovorom, v katerem je prehvalil Slovenijo. Po njegovem tržno gospodarstvo in učinkovita ekonomija ne zahtevata revnih državljanov in velikih socialnih razlik. No, te modrosti na stran, povejmo še kaj je rekel o osamosvojitvi. Slovenija naj bi nastala iz trpljenja, žuljev in krvi. Domovini svetujemo naj se stušira.

Za trpljenje in kri pa skrbi Rusija. Uspešno je namreč preskusila medcelinsko balistično raketo, ki lahko nosi več bojnih konic. Raketa je letela kar sedem tisoč kilometrov. To je sicer že drugi uspešni preizkus te rakete, prvi je bil maja letos. Kot smo v OFF Programu že poročali, proda Rusija na leto orožja za več denarja, kot so ga zbrali na mednarodni donatorski konferenci za Palestino.

O krvi pa ve veliko povedati tudi nek vietnamski kmet, ki so mu zdravniki po skoraj tridesetih letih iz pljuč odstranili 2,5 centimetrov velik naboj, ki ga je »fasal« leta 1978 v vojni v Kambodži. Zdravniki so bili presenečeni, da Vietnamec do pred kratkim ni čutil nikakršnih bolečin, naboj pa je v telesu že skoraj zarjavel. Slaba kvaliteta pač!

Opozorilo vsem, ki veliko uporabljate SMS storitev z vašim mobitelom. Neka dvajsetletna Novozelandka, ki je poslala do sto takih sporočil na dan, je staknila hudo vnetje vezi na palcih, ki se je razširilo vse do zapestja. Do amputacije baje ni prišlo, ampak tudi če bi, bi verjetno iznajdljiva punca tipkala z nosom.

Ob 8:00

Po umoru štirih francoskih turistov, članov iste družine, v jebeno revni Mavretaniji, tamkajšnje tožilstvo pravi, da sta vsaj dva osumljena povezana s skupino, ki je zaveznica Al Kajde, in se je prej imenovala »Salafistična skupina za pridigo in boj«. Sarkozy je že pritisnil na svojega Mavretanskega kolega, naj se stvar razišče.

V živalskem vrtu v San Franciscu je pobegli tiger ubil eno in hudo ranil še dve osebi. Ni še jasno, kako je tiger sploh lahko pobegnil iz svoje kletke, jasno pa je, da je bil za svoj zločin že kaznovan s smrtjo. Napad se je zgodil v baru znotraj živalskega vrta, nedaleč od tigrove kletke. Kdo ve, kaj je tigra razjezilo, morda cene. Zanimivo je, da je to že drugi tigrski napad v tem vrtu v enem letu.

Danes obeležujemo tretjo obletnico cunamija, ki je v trinajstih državah v Aziji ubil več kot dvesto tisoč ljudi. Po vsej regiji potekajo ceremonije v spomin na mrtve. V Indonezijski obalni provinci Banten pa so opravili vajo ob simulaciji cunamija, v kateri je sodelovalo okoli devet tisoč prebivalcev.

Ob 9:00

Javo v Indoneziji je po dveh urah močnega deževja prizadel zemeljski plaz, v katerem je umrlo šestintrideset ljudi, vendar število smrtnih žrtev verjetno ni dokonočno. Močno deževje v Indoneziji velikokrat povzroča take posledice, kar naj bi bilo po mnenju mnogih strokovnjakov zaradi krčenja gozdov.

Izraelski obrambni minister Ehud Barak je obiskal Egipt po obtožbi izraelske zunanje ministrice Livnijeve, da Egipt ogroža regijsko stabilnost, ker naj ne bi ustavil tihotapljenja orožja v Gazo. Egiptovsko zunanje ministrstvo se je že odzvalo z izjavo, da bi bilo bolje, če bi se Livnijeva osredotočila na pogajanja s Palestinci.

Tuji predstavniki so začeli pogovore z afganistansko oblastjo glede izgona dveh evropskih diplomatov, ki naj bi s pogovori s talibani ogrožala nacionalno varnost. Predstavnik Združenih narodov v Afganistanu Aleem Siddique pravi, da je vse skupaj le nesporazum in zanika, da sta bila omenjena diplomata v stiku s talibani.

Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Zeitgeist Erik se je s profesorjem Rastkom Močnikom pogovarjal o vstopu Slovenije v Schengen

Kultivator Erik in Boris sta umazala izumetničeno sliko Schengena

Zeitgeist Urh se je o Hrvaški povolilni situaciji pogovarjal s Hrvaškim profesorjem komparativne politike Caratanom

Kultivator Erik in Boris sta se ukvarjala s prvim krogom privatizacije NKMB

Terminal Ivo Podržaj o Histerii Slovenici

Pljunki pozabe Abu Mumio Jamala

Kultivator o politizaciji političnih zapornikov

Terminal Andrej Pavlišič o Krasnem novem Schengenu

Zeitgeist Urh se je pogovarjal z Gregorjem Strojinom, svetovalcem vrhovnega sodišča v Sloveniji in soustanoviteljem zavoda POLIS

Kultivator Urh in Luka sta se ukvarjala s predlagano versko oskrbo policije, vojske in podobnih institucij

Drogerija (intervju 1h30min) Matej Janković se je pogovarjal z dr. Stanislavom Grofom

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala s Hrvaškimi volitvami v Sabor

Okrogla miza Sunitski trikotnik smrti se je z aktivisti in novinarji iz Slovenije in tujine pogovarjal o množičnih medijih in manipulaciji
Komentarji
komentiraj >>