Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF brez pritiskov (3587 bralcev)
Četrtek, 20. 3. 2008
Boris V....Jandroković o incidentih ob meji...
...John McCain obiskal Gordona Browna...
...Zimbabvejska opozicija se je pritožila zaradi spremembe zakona o volitvah...
...Grčija morda proti članstvu Makedonije v Natu..
Hrvaški minister za zunanje zadeve Gordan Jandroković je dejal, da incidenti ob meji ne prispevajo k razvoju dobrososedskih odnosov, bo pa naredila Hrvaška vse, da do njih ne pride več. Mislil je seveda na sredin dogodek, ko je hrvaška policija na območju med slovensko in hrvaško kontrolno točko ustavila in kaznovala predstavnico sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Sonjo Lukin. Jandroković je še dodal, da bodo hrvaški pristojni organi tudi v prihodnje na hrvaškem ozemlju ravnali po hrvaških zakonih.

Veliko Britanijo, natančneje njenega premiera Gordona Browna, je obiskal John McCain, najverjetnejši republikanski kandidat za ameriškega predsednika. McCain se je Britancem pokroviteljsko zahvalil za njihovo žrtvovanje v Iraku. Izrazil je tudi hvaležnost za dolgotrajen in enkraten odnos, ki obstaja med ZDA in Veliko Britanijo. Med drugim sta se pogovarjala o klimatskih spremembah, John McCain pa je izrazil svojo zavezanost k reševanju tega vprašanja.

Glavna zimbabvejska opozicijska stranka »Gibanje za demokratično prenovo« se je pritožila na sodišče, potem ko je predsednik Robert Mugabe manj kot dva tedna pred volitvami spremenil volilno zakonodajo. Mugabe je namreč ponovno dopustil policijsko prisotnost na voliščih. Medtem ko predsednik zagovarja, da bo ta ukrep pomagal volivcem pri oddaji glasu, so v opoziciji skeptični, češ da utegne predsednik policijsko prisotnost izkoristiti v lasten prid. Če gre verjeti poročilu organizacije Human Rights Watch, poteka kampanja relativno mirno.

Grčija je proti članstvu Makedonije v zvezi Nato, v kolikor se ta ne bo odpovedala trenutnemu imenu ali ga spremenila. Kot je znano iz dolgoletnega spora med državama, je za Grke sporna uporaba naziva Makedonija in Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija zaradi istoimenske grške severne pokrajine in njenega zgodovinskega pomena. Državi se okoli omenjenega spora v zadnjih dneh pospešeno pogajata, v primeru, da ne najdeta skupne točke pa je grška zunanja ministrica Dora Bakojanis zagrozila z odločnim 'NE' na prihajajočem vrhu Nata v Bukarešti.

Kot smo obljubili že v OFF Programu, vam predvajamo izjavo direktorja International Press Institute Davida Dadge-a o njihovih ugotovitvah, do katerih so prišli ob obisku Slovenije. Namen obiska je bil spodbuditi razpravo o vladnih pritiskih na medije in ustanovitev neodvisne komisije, ki bi te pritiske celovito raziskala. David Dadge:S KROFF-om sta vam zobe umazala Nejc in Boris.


Povezave do aktualnih oddaj Aktualno-politične redakcije Radia ŠtudentKomentarji
komentiraj >>