Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Minirani KROFF! (3046 bralcev)
Sreda, 26. 3. 2008
Boris V.... ZN začel z razminiranjem v Nikoziji ...
... Kmetje v Argentini protestirajo ...
... Samostojna demokratska srbska stranka ne bo izstopila iz hrvaške vlade kljub priznanju Kosova ...
... na obisku v Sloveniji visoki komisar Združenih narodov za begunce Antonio Guterres ...
KROFF

Potem ko sta se manj kot teden dni nazaj voditelja grškega in turškega dela Cipra, Dimitris Kristofias in Mehmet Ali Talat, dogovorila za odprtje glavne nakupovalne ulice v Nikoziji, so strokovnjaki Združenih narodov za razminiranje začeli odstranjevati mine na področju. Mine so ostale iz obdobja turške invazije na Ciper leta 1974, ki je sledila vojaškemu udaru ciprskih Grkov. Razminiranje naj bi trajalo dva dni. Omenjena ulica je bila doslej ločena z osemdeset metrov dolgo nevtralno cono.

V Argentini kmetje že dva tedna protestirajo zaradi vladne odločitve zvišanja davkov na agrikulturni izvoz. Protestniki so zaustavljalo kamione, ki so prevažali kmetijske proizvode in jih ali poslali nazaj ali pa stresli njihovo blago na cesto. Blokade so povzročile pomanjkanje mesa in mlečnih izdelkov, vseeno pa množice podpirajo zahteve kmetov. Argentinska predsednica Cristina Fernandez pa zatrjuje, da je dvig teh davkov upravičen.

Čeprav v hrvaški vladni stranki »Samostojna demokratska srbska stranka« menijo, da je bilo hrvaško priznanje Kosova napačno, iz vlade ne bodo izstopili. V »Samostojni demokratski srbski stranki« so bili mnenja, da bi morala Hrvaška s priznanjem Kosova počakati do zaključka parlamentarnih volitev v Srbiji. Predsednik SDSS Vojislav Stanković je poudaril, da bi odhod v opozicijo zgolj odprl nove težave in da so se tako odločili predvsem v interesu Srbov, ki živijo na Hrvaškem.

Na obisk v Slovenijo je prišel visoki komisar Združenih narodov za begunce Antonio Guterres, ki se je srečal z Dimitrijem Ruplom, nato pa še z Dragutinom Matejem in Danilom Türkom. Tema pogovora z Ruplom je bila predvsem kaj je mogoče storiti na relaciji med Evropsko unijo in uradom ZN za begunce. Veliko je bilo lepih besed, Guterres pa je Sloveniji celo čestital, da je med svoje prioritete predsedovanja EU uvrstila tudi medkulturni dialog.


Komentarji
komentiraj >>