Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nepospravljen KROFF! (3554 bralcev)
Torek, 27. 5. 2008
Boris V.... Zveza sindikatov azbestnih bolnikov Slovenije nezadovoljna z demokracijo v Sloveniji ...
... SNS zahteva razrešitev Cvikla ...
... V Berlinu spomenik homoseksualnim žrtvam nacizma ...
... V Italiji postopek proti nekdanjemu posebnemu komisarju za krizo z odpadki, Alessandru Pansi ...
... Save the Children za Radio Študent ...
KROFF

Zveza sindikatov azbestnih bolnikov Slovenije ali Zveza SABS je bila prisotna na obravnavi novele zakona o odpravljanju posledic dela z azbestom v državnem zboru. Predsednik zveze Bojan Goljevšček je zaradi slabih izkušenj z vladajočo koalicijo podvomil kar v sam obstoj parlamentarne demokracije pri nas. Kritičen je do ravnanja ministrice za delo Cotmanove, čigar delo je označil za nesprejemljivo in neetično. Zveza SABS opozarja na neizvajanje invalidnega zakona o odpravljanju posledic dela z azbestom.

V poslanski skupini Slovenske nacionalne stranke so na predsednika državnega zbora Cukjatija naslovili zahtevo po razrešitvi Milana Cvikla s položaja predsednika komisije, ki preiskuje nakup oklepnikov osem krat osem. Jelinčič bi namreč rad videl, da se zasliši tudi bivšega premiera Ropa, predsednika uprave skupine Viator & Vektor Zdenka Pavčka in samega Milana Cvikla, zaradi česar naj ta ne bi mogel biti predsednik te komisije.

V Berlinu so odkrili enostavni spomenik pravokotne oblike, ki se nahaja ob robu berlinskega parka Tiergarten, nasproti spomenika žrtvam holokavsta in bo spominjal na okoli deset tisoč gejev in lezbijk, ki so jih ubili v nacistični Nemčiji. Kip je slavnostno odkril nemški minister za kulturo Bernd Neumann, prireditve pa se je udeležil tudi berlinski župan Klaus Wowereit, ki je tudi sam homoseksualec. Projekt je leta 2003 odredil nemški parlament, davkoplačevalce pa bo stal 600.000 evrov.

V Neaplju se še vedno vse vrti okoli smeti, le da so sedaj pod drobnogledom predstavniki oblasti, med njimi tudi neapeljski prefekt in nekdanji posebni komisar za krizo z odpadki, Alessandro Panso. Tožilci v njegovem primeru in v primeru še 24-ih oseb preiskujejo obtožbe o zlorabi položaja, nezakoniti trgovini s smetmi in prevari, Pansa pa trdi, da bo preiskava potrdila njegovo korektno delovanje v zvezi s krizo.

Že v OFF Programu smo poročali o poročilu organizacije Save the Children, ki obelodanja zlorabo otrok s strani mirovnih sil in humanitarnih delavcev. Govorili smo s Sarah Jacobs, tiskovno predstavnico organizacije Save the Children za področje Afrike, ki nam je zadevo podrobneje predstavila:
Komentarji
komentiraj >>