Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
FV - alternativa osemdesetih (3987 bralcev)
Četrtek, 20. 11. 2008
mcolnerV četrtek, 20. novembra, se bomo ob pol deseti večerni uri v studiu Radia Študent pogovarjali s ključnimi akterji tedanjega podzemnega dogajanja v kleteh študentskega naselja v Rožni dolini, ustanovitelji skupine FV 112 / 15 in ustvarjalci prihajajoče razstave v ljubljanskem MGLC.

 

Z nami bodo:
Aldo Ivančič - glasbenik, producent in nekdanji vodja zasedbe Borghesia
Neven Korda & Zemira Alajbegović - videasta, umetnika, povezana v tandem ZANK in dokumentarista tedanjega dogajanja
Nikolaj Jeffs - raziskovalecKomentarji
komentiraj >>

Re: FV - alternativa osemdesetih
letim sanjam dišem [20/11/2008]

Fejst oddaja. V osemdesetih vsekakor nisem bil alterpanker, prej lsd freak, sem pa spremljal in se aktivno udeleževal dogajanja na takratni glasbeni sceni in še zdaj pomnim, kako mi je prijalo, ko se je v fv-ju zarolal komad Come sta, la luna (verjetno izpod Aldovih prstov). Kot je bilo govora že v oddaji, je istrijansko/revirska naveza takrat dejansko vzpostavila povezavo med rockovskimi avantgardami šestdesetih in zgodnjih sedemdesetih in glasbo bodočnosti, brez njih bi bila ljubljanska pank scena ene same rovte. Samo da ne bo ob razstavi komu padlo na pamet obešati kako spominsko ploščo! En velik rešpekt
odgovori >>