Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Predavanje Dragana Živadinova - Tržaški konstruktivistični ambient (6036 bralcev)
Ponedeljek, 23. 3. 2009
Andrej TomažinŠesto predavanje iz serije Umetnina pod streho Škuca, Društva za domače raziskave, Centra sodobnih umetnosti in Zavoda Delak je bilo posvečeno umetnini Tržaški konstruktivistični ambient, ki so jo leta 1927 napravili Avgust Černigoj, Edvard Stepančič, George Carmelich in Josip Vlah. O konstruktivističnem ambientu je predaval Dragan Živadinov in to umetniško delo umestil na začetek zgodovinske težnje, ki bi verificirala njegovo trenutno stilsko usmeritev v post-gravitacijsko umetnost.

Dragan Živadinov, ljudem najbolj znan kot gledališki režiser, je imel 16.3. v Galeriji Škuc predavanje iz cikla Umetnina. Za analizo je izbral delo Tržaški konstruktivistični ambient iz leta 1927, ki je zanj osrednje umetniško delo 20. stoletja.

Tržaški konstruktivistični ambient je delo štirih umetnikov, Černigoja, Stepančiča, Vlaha in Carmelicha, ki so delovali v Trstu. V avantgardistični reviji Tank Willi Nurnberg pravi, da so pri tem delu prvič poizkusili, da predmetov niso razstavili, temveč so jih pustili na nitkah viseti s stropa.

Jingle:Predavanje:


 Predavanje je brž po njegovem dogodenju de-konstruirala IdaH. Tukaj: http://www.radiostudent.si/article.php?sid=18478Komentarji
komentiraj >>

Re: Predavanje Dragana Živadinova - Tržaški konstruktivistični ambient
s stropa viseča bela ploskev [23/03/2009]

blagič!
odgovori >>

    Re: Predavanje Dragana Živadinova - Tržaški konstruktivistični ambient
    utripajoča bela ploskev viseča z leve stene [24/03/2009]
    za narodov blagič!
    odgovori >>