Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
MILOSTNI KROFF (2700 bralcev)
Torek, 7. 4. 2009
Boris V.... Spomenik TIGR-u v Ljubljani? ...
... Protesti v Moldaviji ...
... Spremembe v španski vladi ...
... Iraškemu novinarju le leto dni zapora ...
Predsednik Društva za negovanje rodoljubnih tradicij organizacije TIGR za Primorsko Marjan Bevk se je srečal z Alešem Primcem, vršilcem dolžnosti predsednika ljubljanske Slovenske ljudske stranke in nosilcem projekta za postavitev spomenika organizaciji TIGR v Ljubljani Andrejem Umkom. Bevk je potrdil, da je podprl predlog za postavitev spomenika TIGR-u, za kar se zavzema SLS.

V Moldaviji, natančneje v prestolnici Kišinjov, so izbruhnili protesti zaradi rezultatov nedeljskih parlamentarnih volitev, na katerih so zmagali komunisti. Protesti so se začeli pred rezidenco predsednika Vladimirja Voronina, rulja pa je nato vdrla v poslopje parlamenta. Protestniki, ki naj bi jih bilo okoli deset tisoč, so vpili gesla kot so »Svoboda« in »Dol s komunisti«, ranjenih pa je bilo več ljudi, tudi policistov. Komunisti so si sicer zagotovili absolutno večino v parlamentu, na oblasti pa so že od leta 2001.

Španski premier José Luís Rodríguez Zapatero je napovedal več sprememb v vladi. Z njimi želi doseči bolj učinkovit odziv vlade na gospodarsko krizo, ki je Španijo precej močno zadela. Menjave v vodstvih so doletele ministrstvo za zdravje, šolstvo, kulturo in ministrstvo za gospodarstvo. Španija je imela februarja 15,5 odstotno brezposelnost, najvišjo v Evropski uniji.

Danes smo že poročali o novinarju iz Indije, ki je indijskemu ministru za dom vrgel v glavo supergo, začetnik tega obutvenega rituala, iraški novinar al Zaidi, pa že sedi v zaporu. Vseeno je lahko malce bolj optimističen, saj mu je sodišče v Bagdadu prvotno triletno kazen spremenilo v enoletno. Sodišče je namreč upoštevalo dejstvo, da je mlad, brez kazenske kartoteke in da se je lepo obnašal v zaporu.


Komentarji
komentiraj >>