Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF SLOVESA (2759 bralcev)
Petek, 29. 5. 2009
Boris V.... Sestanek med Lukšičem in predstavniki SVIZ-a ...
... Španski kardinal Cañizares meni, da je splav hujši od spolnih zlorab otrok s strani Cerkve ...
... Lukašenko želi stran od Rusije ...
... Izrael ne bo sodeloval pri preiskavi vojnih zločinov v Gazi s strani ZN-a ...
Predstavniki Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture so se sestali z ministrom za šolstvo in šport Igorjem Lukšičem. Branimir Štrukelj, glavni tajnik SVIZ-a, je za RŠ povedal katerih tem so se na sestanku dotaknili:

Besede španskega kardinala Antonia Cañizaresa, ki je dejal, citiramo: »Tega, kar se je dogajalo v nekaterih šolah, se ne da primerjati z milijoni življenj, uničenih s splavi«, in pri tem mislil na zlorabe v irskih katoliških sirotišnicah, so razburile špansko javnost. Kardinal je meril na predlog zakona o liberalizaciji splava, ki ga je ta mesec sprejela vlada. Njegove besede sta že obsodili tako ministrica za zdravje kot namestnica premiera.

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je dan po obisku ruskega premiera Putina v Minsku dejal, da se njegova država ne bi smela več upogibati pred Rusijo, temveč bi morala svojo srečo poiskati drugod po svetu, pri čemer je najverjetneje mislil na Evropsko unijo. Rusija in Belorusija se nista dogovorili o zadnjem, pol milijarde dolarjev visokem obroku dve milijardi dolarjev vrednega posojila Moskve Minsku, s katerim bi se Belorusija izognila bankrotu.

Izrael je sporočil, da ne bo sodeloval s štiričlansko ekipo Združenih narodov, ki bo preiskala domnevne vojne zločine, ki so bili storjeni v izraelski ofenzivi na Gazo ob koncu leta 2008 in na začetku leta 2009. Odločitev o napotitvi preiskovalne ekipe, ki jo bo vodil južnoafriški tožilec Richard Goldstone, je januarja z resolucijo sprejel Svet Združenih narodov za človekove pravice.


Komentarji
komentiraj >>