Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NEZADOVOLJNO POJOČI OFF! (3100 bralcev)
Četrtek, 18. 6. 2009
Boris V.... Obama dodelil več pravic za homoseksualne partnerje zveznih uslužbencev – homoseksualna skupnost nezadovoljna ...
... Izraelski zunanji minister ne »šljivi« ameriške ideje o zamrznitvi širitve judovskih naselbin na okupiranem ozemlju ...
... Nigerija zadržala ukrajinsko letalo, ki naj bi bilo polno orožja in je bilo na poti v Ekvatorialno Gvinejo ...
... Hrvaška ne bo sprejela spremenjenega Rehnovega predloga ...
... v Državnem zboru še ena edicija nebuloz okoli ustavnega zakona o izbrisanih ...
OFF NAPOVEDNIK

Se še spomnite Sovjetske zveze, tega imperija zla, kot ga je poimenoval legendarni ameriški predsednik Ronald Regan, legendarni seveda za tiste, ki jim bosta legendarna tudi Georgea Busha? Se še spomnite Mihaila Gorbačova, človeka z rdečim tatujem na čelu, ki je kot zadnji vodil ta gromozanski aparat, ki se je kitil s komunističnimi simboli? No, Gorbačov je bil veliko več kot le uradnik številka ena, ki je trdo delal za dobro vseh prebivalcev Sovjetske zveze in vsega človeštva. Bil je tudi pesniška duša, kar se je izkazalo za resnično sedaj, ko je posnel CD z ljubezenskimi pesmimi, imenovan "Pesmi za Raiso".

Plata sicer ne bo v redni prodaji, ampak bo namenjena zgolj zbiranju humanitarnih prispevkov, ni pa jasno, ali bodo bonitet deležni tudi obubožani prebivalci Rusije ali zgolj revni Američani, s čimer bi se lahko Gorbačov ZDA zahvalil za grammyja, ki ga je dobil leta 2004 za branje povezovalnih vrstic med pesmimi v Prokofjevi igri "Peter in Volk".

Berete v rednem poslušanju dosegljiv OFF Program Radia Študent.

OFF PROGRAM

Začeli smo z Gorbačovom, pa nadaljujmo s pogodbo SALT dve o omejevanju strateškega jedrskega orožja, ki sta jo pred natanko tridesetimi leti podpisala ameriški in sovjetski vodja, Jimmy Carter in Leonid Brežnjev. Pogodba, ki sicer ni bila nikoli uradno ratificirana, je postavljala omejitve glede sredstev oziroma sistemov za izstreljevanje nuklearnega orožja. Pravi preboj, cinično rečeno seveda, sta bila naslednja sporazuma START ena in START dve, ki sta izjemno racionalno omejila število jedrskih bomb na število med 3000 in 3500. Pogodba SALT dve se ni ratificirala tudi zaradi sovjetskega napada na Afganistan in kubanske afere s sovjetskimi raketami.

Carterjev naslednik Barack Obama je izdal uredbo, s katero je razširil nekatere pravice in ugodnosti za homoseksualne partnerje zveznih uslužbencev. Obama pravi, da gre le za prvi korak, in dodaja, da si želi razveljavitve tako imenovanega zakona o obrambi poroke, ki mimogrede homoseksualnost enači z incestom, in potrditev novega zakona, ki bo omogočal tudi zdravstveno zavarovanje partnerjem homoseksualnih zveznih uslužbencev. Kljub temu pa pravosodno ministrstvo obstoječi zakon zagovarja. Obama trdi, da želi istospolno usmerjenim omogočiti odkrito služenje v vojski. Ameriška homoseksualna skupnost je z Obamovo počasnostjo nezadovoljna in nad predsednikom razočarana, saj je med volilno kampanjo obljubljal več.

Nad ameriško administracijo viha nos tudi izraelski zunanji minister, skrajni desničar, Avigdor Lieberman. Ob srečanju s Hillary Clinton je zavrnil popolno zamrznitev širitve judovskih naselbin na okupiranem palestinskem ozemlju. Širitev naselbin Lieberman zagovarja zaradi naravne rasti prebivalstva, kot se je izrazil. Dodal je, da je prejšnji predsednik Bush širitev naselbin mirno odobraval. ZDA od Izraela sicer zahtevajo zamrznitev širjenja naselbin, kakšnih ukrepov pa ni pričakovati.

V nigerijskem severnem mestu Kano so zadržali ukrajinsko letalo, ki je bilo na poti v Ekvatorialno Gvinejo, a je moralo zasilno pristati, bojda zaradi tehničnih težav. Nigerijske varnostne sile pravijo, da je bilo na letalu osemnajst zabojev z minami in strelivom, ne ve pa se, komu je bila pošiljka namenjena. Letos so oblasti v Ekvatorialni Gvineji prijele nekaj oseb v povezavi z napadom na predsedniško palačo v prestolnici Malabo, državni radio pa je dejal, da so bili pridržani povezani z uporniki, baziranimi v Nigeriji. Posadko letala zaslišujejo, letalo pa je pod nadzorom varnostnih sil.

Hrvaški premier Ivo Sanader je dejal, da Hrvaška ne bo sprejela sprememb predloga Ollija Rehna za način reševanja vprašanja meje, saj je sabor že sprejel originalni predlog. Sanader meni, da je želela Slovenija v temelju spremeniti ta predlog, česar ne morejo sprejeti. Zato Sanader predlaga, naj slovenski in hrvaški parlament sprejmeta skupno izjavo, da noben dokument po letu 1991 ne prejudicira meje. V primeru, da Slovenija ne bo sprejela tega predloga, pa predlaga skupno mnenje pravnih služb v Evropski komisiji in Svetu EU, ali je mogoče, da dokument, predložen v pogajanjih, prejudicira meje. Sanader vztraja, da Slovenija krši evropske vrednote. Teh pa, kot vemo, tako ali tako ni.

Državni zbor je bil še enkrat bojišče med malo in še manj razumnimi. Na seji so zopet premlevali o ustavnem zakonu, ki bi po mnenju opozicije bolj pravično, kot to dela koalicija, rešil problem izbrisanih. Delitev okoli zakona je jasna, opozicija je za, koalicija proti. Stališča so že znana in tisočkrat slišana. Govorili smo z Borutom Sajovicem iz LDS:

Nismo se mogli upreti in poklicali smo tudi Vinka Gorenaka iz Slovenske demokratske stranke ter ga vprašali, zakaj je bila ta seja sploh potrebna:

Torej, kljub pomanjkanju kakršnikoli dokazov in brez vsakršnih ustreznih postopkov, se tako koalicija kot opozicija strinjata z individualno obravnavo primerov, kar pomeni le eno. Partnerstvo za razvoj že oziroma še živi.


Komentarji
komentiraj >>