Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KrOFF ULIČNE SIMBOLIKE (2467 bralcev)
Sreda, 16. 9. 2009
Boris V.... odprt vrtec v romskem naselju Hudeje v Trebnjem ...
... Slovenska vlada kupila Študentski dom Korotan ...
... EU: sumljivih 1,5 milijona afganistanskih glasovnic ...
... samomorilski napad v ulici Vladimirja Putina ...
V romskem naselju Hudeje v Trebnjem so uradno odprli enoto otroškega vrtca Trebnje Romano, ki bo sprejela petnajst romskih otrok. Za vrtec so preuredili prostore romskega kulturnega društva, kar je sicer začasna rešitev. Če se bodo pričakovanja glede obiska uresničila, pa se bodo odločili za širitev enote oziroma gradnjo novega vrtca. Otvoritve se je udeležil tudi predsednik Združenja romskih svetnikov Darko Rudaš, ki je za Radio Študent takole komentiral odprtje nove enote:

Slovenska vlada je za 5,6 milijona evrov, kolikor je znašal vložek, kupila stoodstotni poslovni delež družbe Študentski dom Korotan. Že julija letos se je namreč Mohorjeva družba v Celovcu zavezala Sloveniji prodati Korotan, opremo in drobni inventar. Glavna skupščina družbe je hkrati razrešila dosedanjega poslovodjo Antona Levstka in ga nadomestila z Mitjo Valičem. V študentskem domu Korotan je na voljo 85 ležišč, od tega jih je 61 namenjenih študentom iz Slovenije in slovenskim zamejcem iz Koroške.

Opazovalci Evropske unije so sporočili, da je okoli 1,5 milijona glasovnic z nedavnih predsedniških volitev v Afganistanu sumljivih. V štabu sedanjega predsednika Hamida Karzaja, ki je že razglasil zmago, so do teh navedb kritični in jih označili za neodgovorne in celo za neskladne z afganistansko ustavo. Od sumljivih glasovnic jih je bilo 1,1 milijona namenjenih Karzaju. Pomemben podatek je, da je volilna komisija doslej preštela okoli 5,8 milijona glasovnic, kar pomeni, da je EU zaskrbljena kar glede četrtine le-teh.

V središču čečenskega glavnega mesta Grozni, natančneje na ulici poimenovani po Vladimirju Putinu, je prišlo do samomorilskega napada neke ženske, v katerem je bilo ranjenih šest policistov. Ženske, ki se odločijo za takšno dejanje, so imenovane črne vdove, pred leti pa so bile simbol čečenskega upora. V torek se je razstrelil neznanec in pri tem hudo ranil dva, lažje pa štiri policiste.


Komentarji
komentiraj >>