Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Evrolončnica: Makedonija - sarma (2047 bralcev)
Petek, 6. 11. 2009
Peter



Tokrat smo se odločili, da vam bližje predstavimo tipično balkansko jed, ki jo poznajo po vsem Balkanu pod imenom sarma. Sicer obstaja nešteto variacij te jedi, skupno pa je to, da se v zeljnate liste zavije meso, pogosto skupaj z rižem, in te rolade se potem kuhajo ali pečejo v omaki. Iz česa ta omaka sestoji in kaj se pravzaprav dodaja v nadev pa je seveda od vasi do vasi različno in vsaka pristna gospodinja ima svoje tajne začimbe in sestavine, ki pripomorejo k temu, da je njena sarma najboljša sarma.

 



Komentarji
komentiraj >>