Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Evrolončnica: Švica - roesti (1741 bralcev)
Petek, 15. 1. 2010
Peter



Danes bomo skuhali jed, ki jo poznajo tako nemško, kakor tudi francoskogovoreči Švicarji, imenuje pa se Rösti.
Nastrgan, v olju pečen, krompir je v Zürichu obstajal že v prvi polovici 19. stoletja, kjer se je Rösti kot alternativa k srednjeveškim kašam uveljavil kot zajtrk pri kmetih. Počasi se je jed razširila v jugozahodno smer in postala tudi tipična za francoski del Švice in uvelavila se je tudi kot priloga pri kosilu ali samostojna jed za večerjo.


 



Komentarji
komentiraj >>