Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Rdeče zore 11 (2689 bralcev)
Četrtek, 4. 3. 2010
IdaHNad mestom se že enajsto leto zapored rohneče dvigajo Rdeče zore. Prvi predfestivalski dogodek so priredile že včeraj zvečer v Anarhističnem Info-shopu, kje drugje kot na Metelkovi s projekcijo dokumentarnega filma Erika Gandinija Videokracija in populizem v Italiji. Ob pregledu letošnjega programa nemudoma opazimo, da bodo vrhunec letošnjega praznovanja dneva žena, ki se bo zgodil v soboto 6. marca v Menzi pri koritu, zaznamovale domače avtorice.

Nad mestom se že enajsto leto zapored rohneče dvigajo Rdeče zore. Prvi predfestivalski dogodek so priredile že včeraj zvečer v Anarhističnem Info-shopu, kje drugje kot na Metelkovi s projekcijo dokumentarnega filma Erika Gandinija Videokracija in populizem v Italiji. Film je mogoče razumeti kot nekakšen ultimativni argument proti temu, da so cilji feminističnega boja že doseženi. Med projekcijo je bilo sicer veliko smeha, ki pa ni izhajal z lahkotnega veselja, temveč z grotesknega absurda, ki tvori italijansko medijsko in politično tkivo. Dokumentarcu je sledila diskusija, v uvodu pa je gostja Stefania Azzarello povedala:Za boljšo ilustracijo vsebin tega filma, pa si lahko na youtubu ogledate tudi video Lorelle Zanardo The Body of Women, ki smo ga pospremile s taistim absurdnim krohotom.

Ob pregledu letošnjega programa nemudoma opazimo, da bodo vrhunec letošnjega praznovanja dneva žena, ki se bo zgodil v soboto 6. marca v Menzi pri koritu, zaznamovale domače avtorice. O tej značilnosti letošnjega programa, kakor tudi o drugih dogodkih in usmeritvah Rdečih zor, smo se pogovarjale s predstavnico organizacijskega korpusa Teo Hvalo.
Nič manj pestro ne bo dogajanje že danes, ko bo potekalo uradno odprtje festivala v Menzi z dekliško tolkalno skupino, ki prihaja iz Savinjske doline. Skupina deluje že dobra štiri leta in je prva tovrstna ženska zasedba v Sloveniji. Nabito polen bo tudi petkov večer, ki ga bo v noč porinilo že omenjeno odprtje razstave Elke Auer in Esther Straganz v Galeriji Alkatraz ob 19. uri. Nadaljevale pa ga bodo plesalke iz švedskega gledališkega kolektiva OFA, ki šteje skupno 22. članic, tokrat pa bodo v kabarejskem vzdušju nastopile tri. S plesalkami Lisen Rosell, Emmo Tolander in Amando Apetrea, ki je vodila tudi režijo, smo se pogovarjali o tem, kakšen stil predstave lahko pričakujemo:Obeta se nam torej obilico resnega humorja in zabave.

Živele Rdeče zore!

Živel 8. marec Dan žena!

Živel feministični boj!

Iz rdečih logov Ida H.Komentarji
komentiraj >>