Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Evrolončnica: Bolgarija - Bob čorba (2398 bralcev)
Petek, 16. 4. 2010
Peter



Bob čorba!

Bob čorba
Tokrat boste slišali, kako se pripravi tipična bolgarska juha po imenu bob čorba. Pri nas je čorba sicer sinonim za slabo juho, na balkanu pa čorba lahko pomeni višek kulinaričnega užitka.
Glavna sestavina bob čorbe je bel fižol, ki šteje med glavne sestavine balkanske in s tem tudi bolgarske kuhinje. Juha je zelo podobna srbskemu pasulju, s to razliko, da se pripravi brez mesa, zaradi česar je priporočljiva ravno v postnem času. Za pripravo te jedi lahko uporabljate majhen bel fižol ali debel bel fižol tetovec, imenovan po Tetovu, mestu v Makedoniji.

 

 

 

 



Komentarji
komentiraj >>