Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF KRVAVIH DIAMANTOV (2535 bralcev)
Petek, 16. 7. 2010
Boris V....Zimbabve spet izvaža diamante...
...Gadafijeva ladja s pomočjo za Gazo pristala v Egiptu...
...EULEX ne bo izročil kosovskega državljana Združenim državam...
...novinarji na sestanku pri Majdi Širci...

Zimbabve lahko od danes naprej zopet izvaža diamante iz rudnika Marange na vzhode države. Promet z zimbabvejskimi diamanti je bil prepovedan s strani Generalne skupščine Združenih narodov, ki je leta 2002 sprejela akt, imenovan Kimberley Process. V zadnjih nekaj letih naj bi vojska, ki je prevzela nadzor nad omenjenim rudnikom, storila več zločinov nad rudarji. Med drugim je obtožena umora vsaj 200 delavcev. Že dolgo časa se sicer sumi, da se z dobičkom od diamantov financira stranka predsednika Roberta Mugabeja.

Ladja s človekoljubno pomočjo za Gazo, ki jo je založila Gadafijeva fundacija, je davi pristala v egiptovskem pristanišču El-Arish, približno 45 kilometrov južno od Gaze. Tekom tedna je v mednarodnih vodah ladjo obkrožilo več plovil izraelske vojske in ji tako onemogočilo vplutje v Gazo. Dostavljeni material bodo na palestinska ozemlja v najkrajšem možnem času prepeljali člani Rdečega polmeseca. V Gadafijevi fundaciji so zadovoljni, da bo pomoč dosegla cilj brez prelivanja krvi.

Sodniki misije Evropske unije na Kosovu – EULEX – so zavrnili zahtevo Združenih držav Amerike za izročitev kosovskega državljana Bajrama Asllanija. Ta je osumljen kriminalnih dejanj, povezanih s podporo terorizmu. Ameriške oblasti so Asllaniju, znanemu tudi kot Ebu Hatab, očitale materialno podporo terorizmu in zaroti z namenom umora, ugrabitve ali pohabljenja oseb ter povzročitve gmotne škode v tuji državi. Sodniki EULEX-a so obtožbe označili za neutemeljene.

Potem ko so domači aktivi novinarjev več medijev vlado pozvali k zakonski ureditvi razmer v medijih, se je s predstavniki zaskrbljenih novinarjev sestala ministrica za kulturo Majda Širca. Po sestanku je dejala, da nejevoljo novinarjev razume kot posledico kopičenja neurejenih zadev v preteklosti. Ministrica tako pravi, da se ji zdi vpletenost samih novinarjev v proces oblikovanja nove zakonodaje upravičena. Novinarji se bodo v ponedeljek sestali še s predsednikom vlade Borutom Pahorjem, od sestanka pa pričakujejo predvsem načelen pogovor.

KrOFF sta pripravila Boris in vajenec Arne.Komentarji
komentiraj >>