Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Aktiv poslušalcev in poslušalk: Vaši poslušalci godejo in razpravljajo (VIDEO) (3612 bralcev)
Torek, 5. 10. 2010
arniV torek, 5.oktobra smo se odpravili v Klub CD na javno razpravo Aktiva poslušalk in poslušalcev glasb v sodelovanju s spletno revijo Nova Muska na katerem so sodelovali: Miha Zadnikar (moderator), Jože Vogrinc, Jizah, Igor Bašin ter Ičo Vidmar, kot tudi vsi ostali udeleženci dogodka.

Klik, klik!!!

Aktiv se odziva na Prvi slovenski glasbeni kongres in Osnutek zakona o medijih, ki ga je pripravilo Ministrstvo za kulturo. Dosedanja razprava je zabredla v interesno kupčkanje s predpisanimi kvotami in v izbruh glasbenega nacionalizma, pri tem pa je obšla poslušalke in poslušalce. Aktiv želi spodbuditi širšo javno razpravo o medijski in kulturni politiki, o glasbah, ki jih godemo in poslušamo v Sloveniji, o uredniških politikah, o kolektivni organizaciji avtorjev SAZAS in o zavodu izvajalcev in proizvajalcev fonogramov IPF, o glasbenem življenju nasploh.

K javnemu pogovoru vabimo poslušalke in poslušalce: glasbenike in glasbenice, glasbene urednice, kulturne uradnike, organizatorke koncertov, založnike, borce za avtorske pravice, klubovke, lastnike tonskih studiev, obiskovalke koncertov, kritike, natakarice v glasbenih klubih, preživele lastnike ploščarn, borke proti avtorskim pravicam, učitelje glasbenega pouka, prodajalke vstopnic in druge poslušajoče.

 

http://thrunabilax.com/wordpress/2010/10/06/aktiv-poslusalcev-in-poslusalk-vasi-poslusalci-godejo-in-razpravljajo/


Aktiv poslušalcev v CD 5.10.2010 from RTV Študent on Vimeo.

Prvo srečanje aktiva v Cankarjevem domu.

Foto: Jure Bajt

 

 

 

 

 Komentarji
komentiraj >>