Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
SREČANJE Z EDWARDOM DE BONOM (4629 bralcev)
Ponedeljek, 3. 1. 2011
medardkV tokratni oddaji Zeitgeist na Radiu Študent se bomo srečali z utemeljiteljem lateralnega razmišljanja, doktorjem Edwardom De Bonom.

Klik do poslušanja.

V tokratni oddaji Zeitgeist na Radiu Študent se bomo srečali z doktorjem Edwardom De Bonom. Osredinili se bomo na njegovo tezo, da mora človeštvo v 21. stoletju prevetriti zdajšnji, neustrezni, način mišljenja, ki ga je podedovalo iz grške filozofske tradicije.

Klasično argumentiranje, analiziranje in logika ne zadoščajo več. Če se bomo hoteli spoprijeti s svetovnimi problemi: okolja, gospodarstva, politike, družbe, izobraževanja ... , bomo morali začeti razmišljati ustvarjalno, kot nas uči De Bono.

V oddaji bomo spoznavali De Bonov ustvarjalen način reševanja žgočih svetovnih problemov. Sodelovala bo tudi magistra Nastja Mulej, ki nam bo orisala nekatere poudarke De Bonovih konceptov šestih klobukov razmišljanja in lateralnega razmišljanja.

Kljub številnim intervjujem z De Bonom, ljudje še vedno premalo poznajo vsebino in pomen njegovih idej. Posebej bomo opozorili tudi na uporabo De Bonovih metod pri izobraževanju otrok.

Oddajo je pripravil Medard Kržišnik.Komentarji
komentiraj >>