
Majhna luknja pod Kozolcem na Bavarskem dvoru, ravno pred slovitim Mercatorjem, kjer ljubljanski srednješolci ob petkih zvečer nakupujejo poceni alkohol. Nekoč globalni Subway, danes lokalni Bagetek Cafe z enim f-jem. Sendviči z vsebino sumljivega izvora, a vseeno drugačni od večine - so namreč sveže pripravljeni na licu mesta in ne podlegajo trendu industrijske izdelave.
Ob vstopu v prostor te ne pričaka nič posebnega. Nekaj miz na levi, nekaj na desni, nekaj pa v zgornjih prostorih, kamor se lahko človek za hip umakne pred vsakdanjim vrvežem in ostane sam s seboj, v intimi s svojim sendvičem. Vendar sendviči niso vse kar Bagetek Cafe ponuja - tu so še burgerji, solate, juhe, jogurti in sladoled. Tisti dan, ko je naša ekipa obiskala Bagetek Cafe, so poleg vsega naštetega ponujali še čisto pravi Cordon Bleu. Kakopak v sendviču.
Ker smo pri Radiu Študent še zmeraj nekoliko bazični in se radi zadovoljimo s preprostim, smo raje naročili sendviče. Na študentski bon lahko dobiš kar dva, poleg tega pa ti za povrh ponudijo še čokoladni rogljiček, ki ti ga na prošnjo tudi pogrejejo v mikroveli. O sendvičih ni kaj dosti povedati - na izbiro jih imajo približno deset vrst, ki vse posegajo v večno klasiko, torej vsebujejo pršut, suho salamo, tunin namaz ali zgolj zelenjavo. Nič posebnega, vendar kaj tako posebnega bi študent pravzaprav potreboval. Smo že omenili, da so sveže pripravljeni?
V Bagetka, kot mu ljubkovalno pravijo študentje, zavijte, če nimate ravno veliko časa in bi radi z nečim na hitro zapolnili praznino vaših želodcev. Za tistih 1,41 EUR, kolikor stane študentski bon, Bagetek Cafe opravi nalogo prekleto dobro.
Iz sendvičev je samo za vas znanost delal MarkoO.