Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
MOHAMED SHENNAWY, EGIPTOVSKI STRIPAR IN AKTIVIST (2298 bralcev)
Petek, 18. 2. 2011
Boris V.Večji del Egipta proslavlja prvi teden svobode izpod Mubarakovega škornja. Po odstopu predsednika s tridesetletnim stažem je za prehod v bolj demokratičen Egipt odgovoren vojaški svet, ki ga vodi dolgoletni obrambni minister in tesni Mubarakov sodelavec Mohamed Tantawi. O vzdušju v državi, pričakovanju od prihodnosti in ostalih aktualnih temah smo govorili z Mohamedom Shennawijem, egiptovskim stripovskim avtorjem, enim izmed ustanoviteljev in urednikov stripovske revije TokTok in aktivnim demonstrantom:

Revolucija v Egiptu je na videz dosegla svoj cilj. Mubarak je odstavljen, uspešen upor pa odmeva širom arabskega sveta. Večji del Egipta proslavlja prvi teden svobode izpod Mubarakovega škornja. Po odstopu predsednika s tridesetletnim stažem je za prehod v bolj demokratičen Egipt odgovoren vojaški svet, ki ga vodi dolgoletni obrambni minister in tesni Mubarakov sodelavec Mohamed Tantawi. Vojaški svet, ki je že razpustil parlament in ukinil ustavo, trdi, da bo v roku nekaj mesecev razpisal demokratične in svobodne volitve.

Protestniki proslavljajo spremembe, ki se obetajo, kritiki pa opozarjajo, da v bistvu ni še nič storjenega in da morda vojaški svet v spremembe hiti ravno zato, da bo lahko čim več starega sistema ostalo nedotaknjenega. Paranoični Zahod opozarja na grožnjo islamizacije Egipta, v zraku pa so tudi morebitne in edine res smiselne spremembe v državi, torej spremembe ekonomskih razmerij. O vzdušju v državi, pričakovanju od prihodnosti in ostalih aktualnih temah smo govorili z Mohamedom Shennawijem, egiptovskim stripovskim avtorjem, enim izmed ustanoviteljev in urednikov stripovske revije TokTok in aktivnim demonstrantom:

Intervju je opravil Boris.Komentarji
komentiraj >>