Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
ARUN GUPTA, OCCUPIED WALL STREET JOURNAL (1302 bralcev)
Sreda, 12. 10. 2011
Gregor K.Pogovarjali smo se z Arunom Gupto, ustanoviteljem in novinarjem brezplačnega newyorškega časopisa The Indypendent, ki je s kolegi ob protestih gibanja "Occupy Wall Street" izdal tudi časopis "The Occupied Wall Street Journal". Z Gupto smo se pogovarjali o razvoju gibanja Occupy Wall Street, razliki med temi protesti in drugimi, ki so se zgodili v Združenih državah v preteklosti, medijski pokritosti in poskusih diskreditacije gibanja.

V tokratnem intervjuju lahko poslušate pogovor z Arunom Gupto, ustanoviteljem in novinarjem brezplačnega newyorškega časopisa The Indypendent. S kolegi ob protestih gibanja "Occupy Wall Street" izdaja časopis "The Occupied Wall Street Journal", katerega namen je predstaviti gibanje v resnični luči. O ekonomiji, medijih, zunanji politiki Združenih držav Amerike in drugih aktualnih temah piše tudi za Z Magazine, Left Turn and Alternet, je pa tudi redni komentator na ameriški neodvisni televiziji in radiu Democracy now!. Beseda je tekla o razvoju in množičnosti gibanja Occupy Wall Street, ki ga Gupta spremlja in se ga udeležuje že od samega začetka, torej od 17. septembra. Pogovarjali smo se tudi o razliki in podobnostih med temi protesti in drugimi, ki so se zgodili v Združenih državah v preteklosti, pri čemer vidi Gupta eno od stičnih točk v tako imenovanih antiglobalističnih zahtevah. Zanimalo nas je še, ali lokalne in državne oblasti gibanje aktivno ovirajo, pa tudi, ali je prišlo do sprememb glede medijske zainteresiranosti za proteste, ki je bila v začetku zelo majhna. Gupta je bil v svojih odgovorih izčrpen:

Intervju je opravil Gregor Kuhar.Komentarji
komentiraj >>